SKANDAL U VELIKOM GRADIŠTU Policija uhapsila Danijela Živanovića (37) zbog nasilja u porodici
Foto: Printskrin

Čovek kome je između ostalog poverena briga o porodici izudarao ženu kada mu je saopštila da ga ostavlja, a potom napao i njenu majku i brata

Živanovića supruga nikada ranije nije prijavljivala, ali je htela da ga napusti upravo zbog nasilja

Brojka: 3 godine zatvora preti Živanoviću

Danijel Živanović (37), vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, uhapšen je 31. januara uveče zbog nasilja u porodici! Čovek kome je poverena socijalna i porodično-pravna zaštita građana sumnjiči se da je pretukao ženu, taštu i šuraka!

Kako saznajemo, sve je počelo kada je Živanoviću supruga Irena (27) 31. januara, rano ujutru, pre 7 časova, dok je kretao na posao saopštila da će ga napustiti i vratiti se kod roditelja u Đurakovo, zajedno sa njihovim detetom, starim nekoliko meseci. On se tada razbesneo i počeo da viče na nju i da je vređa, a onda ju je nekoliko puta udario po glavi, grudima i levoj ruci. Nakon toga otišao je na posao u Centar za socijalni rad. Kada se vratio kući, zatekao je taštu Zorku i šuraka Igora, s kojima je odmah započeo svađu.

- Prvo je počeo da viče na njih i da ih vređa, a onda je taštu više puta udario pesnicom u glavu i iznad desnog oka. Nakon toga udario je i šuraka, kada je ovaj prišao da zaštiti majku - kaže izvor Alo!.

Ubrzo je pozvana policija, koja je uhapsila osumnjičenog. Na predlog tužilaštva, njemu je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega je u popodnevnim časovima priveden na saslušanje kod tužioca. Osnovni javni tužilac u Velikom Gradištu Saša Milojković izjavio je da mu se na teret stavljaju tri krivična dela nasilje u porodici i da mu je policija izrekla meru zabrane prilaska i komunikacije sa svim oštećenima.

Kako saznajemo, Živanovića supruga nikada ranije nije prijavljivala policiji, ali je htela da ga napusti upravo zbog nasilja koje je duže vreme trpela! On je juče nju napao u istoj sobi u kojoj se nalazila i njihova beba, ali beba nije žrtva nasilja.

Za krivično delo za koje se Živanović tereti, zaprećena je kazna zatvora od minimum tri meseca do maksimalno tri godine.

Tukao ženu nasred ulice

Protiv Dejana D. (41) podnete su prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru nakon što je na ulici napao svoju devojku D. K. (37). Ženu su od siledžije odbranila dva slučajna prolaznika, a incident u Karađorđevoj ulici u Zemunu je mobilnim telefonom snimio jedan od stanara obližnje zgrade.

Kako se vidi na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, čovek je nasred ulice, usred bela dana, napao ženu i u jednom trenutku je oborio na zemlju.

Srećom, u blizini su se našli ljudi koji se nisu uplašili da pomognu ženi u nevolji. Dvojica muškaraca su reagovala i napadača odvojila od nje.

Kako se saznaje, D. K. je zadobila ogrebotine i modrice po licu i glavi, ali nije želela lekarsku pomoć. Nasilnik je po hapšenju alkotestiran i utvrđeno je da je imao 2,38 promila alkohola u organizmu. Osim prekršajne prijave, izrečena mu je i zabrana prilaska i zabrana komuniciranja sa žrtvom.

U policija se siledžija branio da je bio pijan, iako mu ovo nije bio prvi put da je napao svoju emotivnu partnerku. Utvrđeno je da ima dosije sa oko 150 krivičnih prijava.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading