PENZIONER DRAGOLJUB SIMIĆ ZAHVALJUJE DRŽAVI NA SVEMU ŠTO RADI ZA NJEGA  Isplaćeno 20.000, narod nikada nije živeo bolje
Alo

Penzioneri u Srbiji, njih nešto više od 1,66 miliona, koliko ih ima na platnom spisku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), juče su dobili 20.000 dinara državne pomoći.

DRŽAVA BESPOVRATNO DAJE OD 30.000 DO 706.000 Svi imaju pravo na tu subvenciju, a ovo su uslovi

To jeste stvorilo redove ispred brojnih pošta u Srbiji, ali čini se da našim starijim sugrađanima nije teško palo da sačekaju da bi došli do tog poklona. Kako smo se sami uverili, većina ima razrađen plan kako će potrošiti dodatne pare, zahvalni su državi i predsedniku što misli na njih.

Sam predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je upravo njima na podršci koju pružaju svojoj državi od 2014. godine, poručujući da će imati veće penzije.

- Dragi penzioneri, 20.000 dinara državne pomoći nije mali novac, ali ja znam da je to gotovo ništa u poređenju s onim koliko ste vi dali našoj zemlji, gradeći je, stvarajući uslove za sve nas koji smo dolazili posle vas, da možemo da živimo pristojno i da imamo drugačiju i bolju budućnost - rekao je Vučić u video-snimku objavljenom na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik je rekao da, više od svega toga, želi da im zahvali na tome što su i u najtežim trenucima podržavali državne mere da bi Srbija mogla da ide napred, da bismo mogli da gradimo više puteva, pruga, bolnica, škola i vrtića.

DRŽAVA DAJE MLADIMA 500.000 DINARA BESPOVRATNO Pogledajte detaljan spisak uslova koje morate da ispunite

Zahvalni su i oni njemu i celom državnom vrhu i upravi, u šta se uverila ekipa Alo! na licu mesta, ispred pošte gde su se juče celog dana nizali redovi.

PENZIONER DRAGOLJUB SIMIĆ ZAHVALJUJE DRŽAVI NA SVEMU ŠTO RADI ZA NJEGA  Isplaćeno 20.000, narod nikada nije živeo bolje

Dragoljub Simić/Alo

 

Kako nam je rekao Dragoljub Simić, zahvalan je na ovoj pomoći, ali i na svemu drugom što država radi za njega.

- Znači ovih 20.000, ali i sve ostalo što se radi. Ovaj narod nikad nije živeo bolje. Pogledaj: Kad si pre imao da u svakom selu ima kanalizacija, put, pomoć za socijalu, dečji dodatak, pa još i dodatne pare? Nikad - zaključuje on.

Kako kaže, po sebi, svojoj ženi i njihovim potrebama, vidi kako se živi.

NOVA KUĆA SE PRODAJE ZA 6.000 EVRA U SRBIJI Najviše ih pazare mladi - gotova za 30 dana, traje 100 godina, postoje dodaci - a može i na kredit!

- Ako nešto radiš sa strane, nema šta da ti fali, imaćeš i viška. Evo žena i ja imamo 26.000 penzije zajedno. Leti kupim šljive po bašti, po njivi, prodaš po nešto. Šta nama penzionerima treba, ne pijem, ne pušim, po jednu kafu na dan, nešto pojedeš, šta ima više da trošiš, još će da ti pretekne, da daš deci - zaključuje ovaj skromni čovek.

Ispred pošte smo sreli i Jasminu  Prokić, koja je, kaže, već odlučila na šta će da potroši 20 000.

- Odmah ću da uplatim drva za sledeću zimu. Nemam šta da čekam, to mi treba, pa treba i to mora da se kupi, tako da odlaganja nema. Ko zna, možda i poskupe, ne bih da rizikujem. Zato mi je uplata došla ko kec na 11 - kaže ona.

Povećanje sledećeg januara

Pored niza isplata državne pomoći, od januara sledeće godine svih 1,7 miliona penzionera čeka linearno povećanje penzija od oko 5,5 odsto. Tako će prosečna penzija biti 30.900 dinara. Najveći broj imaće između 900 i 1.200 dinara više mesečno.

Radovan, nažalost, veći deo novca mora da odvoji za lekove, ali će bar postići da dopuni kućne potrepštine.

- Ja svakog meseca za babine lekove odvojim 14.000. Ono što mi ostane, nije za neko razmišljanje i raspolaganje. Potrošiće se lako, kroz kuću - kaže Radovan.

Mari Filipović pomoć je došla u pravi čas, jer se pored gubitka člana porodice, na njenu muku naslonio i porez na nasledstvo.

- Moram da platim oko 500 evra, a možete da zamislite kako je to kad živite od prvog do prvog. Svaki dodatni trošak je bauk, a kamoli ovoliki - kaže Mara.

Petko Ignjatović kaže da o isplatama ne brine, jer sve za njega reši ćerka, ali zna kako će se novac utrošiti.

DRŽAVA DAJE 1000 EVRA BESPOVRATNO Prijava traje još DVE NEDELJE, evo koje uslove morate da ispunite

- Pare ćemo da potrošimo lako. Kućne potrepštine, nešto da se dopuni, nešto da se popravi, nešto da se zameni, kupi, i vrlo lako to rešimo. Mora da znači, nije mala para - zaključuje Petko.

Gde su mladi, tu je i šala

Ako stojite u redu sa penzionerima bar nekoliko minuta, čućete najinteresantnije priče, različite komentare i dogodovštine. Tako smo mi čuli i predlog da se svi iz reda pravo prebace u obližnju kafanu, pa da tamo potroše bar četvrtinu uplate.

- Vi mladi ste već dobili svoje, ne možete s nama, nećemo da vas vodimo. Mi smo sad u drugoj mladosti, ta vaša nas ne zanima - našalio se jedan od sugrađana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading