SINIŠA MALI OBIŠAO VELIKI TRGOVINSKI LANAC Oni su prvi prešli na model e-fiskalizacije, od 1. maja će morati SVI (FOTO/VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen/Alo

Ministar finansija je zahvalio rukovodstvu trgovinskog lanca na odgovornosti, ažurnosti i tome što su podržali novi sistem fiskalizacije u Srbiji.

- Ovo je jedan od nekoliko hiljada objekata koji su već u novom sistemu, do danas se oko 130.000 hiljada privrednih subjekata prijavilo za e-fiskalizaciju, oko 125.000 njih su dobili subvencije - rekao je ministar Mali, i podsetio:

- Sto evra po prodajnom mestu, sto evra po fiskalnom uređaju, dakle, država je održala obećanje i ispunila i isplatila te subvencije.

Ministar finansija je podsetio na to da neće biti produženja roka za e-fiskalizaciju i pozvao sve privredne subjekte da budu u sistemu, jer je od 1. maja obavezan rok za njih da budu u tom sistemu.

Kako novi sistem skeniranja funkcioniše pogledajte u galeriji:

- Videli ste i sami kako sistem radi. Ovde u "Idei" sistem radi besprekorno, ne samo u borbi protiv sive ekonomije, nego i građani Srbije mogu da se uključe u ovu aktivnost.

Kako kaže ministar, ako skeniramo nove fiskalne račune, to jest QR kod na računu, odmah imamo informaciju da li je račun ispravan ili nije, da li je porez plaćen ili nije.

Ministar finansija je naglasio da država ulaže velika sredstva u borbu protiv kovida, u povećanje plata i penzija, izgradnju puteva i naselja, ali, kako je rekao, sve je to nemoguće ukoliko sami ne uzmemo odgovornost u svoje ruke kada je u pitanju suzbijanje sive ekonomije.

- Zajedno gradimo bolju budućnost Srbije - rekao je ministar, i na kraju obraćanja zahvalio svima koji su podržali novi model fiskalizacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading