GENERALNI DIREKTOR NEMAČKOG KONTINENTALA POSLAO JASNU PORUKU Novi Sad je zaslužio promene koje su se desile, stvaraju se uslovi da dođe što više tehnoloških kompanija
Printscreen

Generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia ocenjuje da je Novi Sad stvorio dobru poslovnu klimu i postao otvoren grad koji stvara prilike za mlade i razvija privredu.

U Srpsku Atinu tokom protekle decenije slile su se desetine investicija, kroz koje su omogućena radna mesta za brojne Novosađane, a sve češće se o Novom Sadu govori kao o Silicijumskoj dolini ovog dela Evrope.

Tehnološki progres i prepoznavanje pravih prilika, doveli su u Novi Sad brojne kompanije stvorivši poslovne prilike za veliki broj ljudi.

Jedna od njih je i kompanija Continental Automotive Serbia, čiji generalni direktor Saša Ćoringa smatra da je reč o promenama koje je Novi Sad zaslužio.

-Drago mi je da je sve više kako domaćih tako i stranih tehnoloških i IT kompanija prisutno i da ih još dolazi i da je Novi Sad zbog toga danas na mapi svetskih tehnoloških destinacija, kaže on.

STVOREN DOBAR POSLOVNI AMBIJENT

Ćoringa smatra da je u Novom Sadu stvorena jedna izuzetno podsticajna klima za razvoj i inovacije.

-Fokus tehnološkog i privrednog razvoja grada, kako vidim je, od onog od pre desetak i više godina, koji je bio vezan za investicije koje nisu donosile visoku tehnologiju, danas pomeren na kompanije koje nude rešenja za budućnost, prvenstveno u IT sektoru i automobilskoj industriji, ističe on.

Govoreći o kompaniji Kontinental Ćoringa podvlači da je svakako i ona veliki deo promena koje su se desile u Novom Sadu, a izdvaja otvaranje Istraživačko-razvojnog centra.

-Doneli smo nove mogućnosti za mlade inženjere, da po prvi put imaju priliku da rade na razvoju kompletnog elektronskog proizvoda, odnosno rešenja za automobilsku industriju, a ne samo njegovog softvera, koji je sada kompletno „Developed in Serbia“ što je ogroman uspeh, kaže on.

ONO ŠTO SE U SRBIJI OSMISLI, POSTAJE DEO SVETA

Ćoringa objašnjava da portfolio kompanije čini širok spektar rešenja za putničke automobile i komercijalna vozila kao što su instrument table, radari, kamere, kontrolne jedinice za daljinsko praćenje pozicije i parametara vozila, pristupni sistemi zasnovani na pristupu vozilu pomoću pametnih telefona ili daljinskog otključavanja, upravljački sklop za kontrolu električnih sistema u vozilu, infrastruktura web baziranog servisa, mobilne aplikacije i glavni inovativni projekat za visoko autonomnu vožnju.

On posebno ističe da je veliki razlog za ponos činjenica da će ono što inženjeri zaposleni u Kontinentalu osmisle i razviju nositi znak “Made in Serbia”.

-Rešenja će sa ogromnim izvozom biti ugrađivana u najskuplje i najmodernije automobile sveta, kaže Ćoringa.

MLADI SADA U NOVOM SADU MOGU DA GRADE I PLANIRAJU ŽIVOT

Govoreći o perspektivi mladih u Novom Sadu, njegova poruka je jasna – u Novom Sadu postoje iste prilike kao u inostranstvu.

-Iz ugla kompanije koja je trenutno jedan od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru u zemlji, mogu da kažem da mladi sada imaju perspektivu, da imaju mogućnost da se u gradu u kome žive i u kome studiraju i zaposle i da rade na projektima na kojima je bilo moguće raditi samo ako odete u inostranstvo. Sada pod istim uslovima rada i zaradom, rade u svom gradu i mogu da planiraju život, kaže Ćoringa.

On dodaje da je Novi Sad otvoren i da se konstantno radi na tome da se stvore uslovi da što više velikih, pre svega tehnoloških kompanija dođe.

– To je sjajno za privredu grada, ali pre svega za mlade ljude koji sada imaju opciju, i to bolju – da ostanu ovde, kaže on i poručuje mladima da veruju u sebe, u svoje obrazovanje i znanje, jer je to ono što će im, doneti i kvalitetan posao i život.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading