MIROVIĆ URUČIO UGOVORE 61,6 miliona dinara za aktivnosti nacionalnih saveta u Vojvodini
Pokrajinska vlada

„Ovo je važan događaj jer na ovaj način iskazujemo našu privrženost zajedništvu, solidarnosti i uvažavanju prava nacionalnih manjina, i pokazujemo da na najkonkretniji način pomažemo realizaciju projekata i programskih aktivnosti nacionalnih saveta“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, većinski srpski narod i nacionalne manjine koje zajedno žive – uvek, a posebno u teškim vremenima – moraju čuvati zajedništvo i unapređivati ga.

MIROVIĆ URUČIO UGOVORE 61,6 miliona dinara za aktivnosti nacionalnih saveta u Vojvodini

Pokrajinska vlada

 

 

„Bez zajedništva teško da bismo postigli uspehe koje Vojvodina beleži proteklih godina – na ekonomskom planu i razvoju lokalnih sredina. Jedan od najvažnijih zadataka za Pokrajinsku vladu jeste upravo podrška radu nacionalnih saveta naconalnih manjina kako bismo zajedno očuvali jezik, pismo, kulturne sadržaje, informisanje i obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina, i to ćemo raditi i u vremenu koje je pred nama“, rekao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada proteklih godina bila veoma aktivna i u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom objekata koje koriste kulturne ustanove manjinskih zajednica, u finansiranju sadražaja iz oblasti izdavaštva, kao i u rešavanju drugih pitanja od značaja za nacionalne manjine u lokalnim sredinama.

MIROVIĆ URUČIO UGOVORE 61,6 miliona dinara za aktivnosti nacionalnih saveta u Vojvodini

Pokrajinska vlada

 

 

Ugovore su dobili nacionalni saveti mađarske, slovačke, hrvatske, rumunske, rusinske, romske, crnogorske, bunjevačke, makedonske, ukrajinske, nemačke, češke, egipatske, aškalijske, grčke, ruske i poljske nacionalne manjine.

„Višegodišnja praksa da Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice dodeljuje novčana sredstva za realizaciju godišnjih aktivnosti nacionalnih saveta dokaz je posvećenosti Pokrajinske vlade i Sekretarijata u očuvanju i unapređivanju položaja nacionalnih manjina u Pokrajini“, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading