SKANDAL U REŽIJI OPOZICIONIH HULIGANA! Novinarka portala NS Uživo brutalno napadnuta tokom upada ekstremista na sednicu Komisije za planove GUP
nsuzivo

Pripadnici manjinske ekstremističke grupe koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti na brutalan način vređali su i fizički nasrnuli na novinarku portala NS Uživo. Ona je, tom prilikom, odgrunuta, a upućen joj je niz pogrdnih reči, uvreda, psovki i pretnji. Naša novinarka je doživela linč i njena bezbednost, život i zdravlje dovedeni su u neposrednu opasnost.

 

 

Portal NSUživo apeluje na sve nadležne organe da hitno procesuiraju sve učesnike ovog napada na našu novinarku i spreče dalje širenje političkog nasilja koje postaje uobičajen način delovanja raznih ekstremističkih grupa u Novom Sadu.

Pozivamo i sva novinarska udruženja da reaguju povodom ovih besprizornih napada na našu novinarku i da osude nasilje.

 

 

Podsetimo, ovo je već drugi put da se prekida rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada. Prethodni put pripadnik stranke SSP Brajan Brković je sa nekolicinom svojim pristalica zapalio dimnu bombu, a sada su direktora „Urbanizma“ Dušana Miladinovića polili vodom i njegov računar, sve vreme vičući, urlajući, duvajući u pištaljke i tako onemogućavali normalan rad sednice. Potom su napali i nekolicinu prisutnih, uključujući i novinarku portala NS Uživo.

Povodom napada na novinarku, oglasio se i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

- Najoštrije osuđujem pretnje, vulgarno vređanje i fizičko nasrtanje kojem je danas bila izložena novinarka Portala NS Uživo na svom radnom zadatku, prilikom izveštavanja sa sednice Кomisije za planove o Generalnom urbanističkom planu. Ti "aktivisti", kako sebe nazivaju, koji su došli da pistaljkama, psovkama, uvredama i fizičkim nasiljem iskažu svoje neslaganje sa jednim urbanističkim planom, pokazali su ko su zapravo i kakve su im stvarne namere. Sramno je i neprimereno da se vređa, preti i izvrgava ruglu jedna žena . Nedopustivo je da se novinari diskriminišu i da im se ne dozvoljava da rade svoj posao. Pozivam strukovna udruženja da reaguju povodom napada na svoju koleginicu, da zaštite novosadske novinare koji su i danas bili žrtve politikantskog potkusurivanja i predizbornih okršaja onih koji nemaju hrabrosti da izađu na izbore već se kriju iza navodnog aktivizma.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading