FINA NEKA DECA Studenti obeležavali Dan studenata, napravili pijanku i ostavili đubre iza sebe: Dvorište zatrpano limenkama, čašama i flašama
Printscreen

Posle velike žurke koju su u Kampusu organizovali studenti, u dvorištu kod Studentskog doma "Slobodan Bajić" u Novom Sadu ostala je velika količina smeća.

Kako se može videti na fotografijama, u "studenjaku" su svud po dvorištu ostale kese, limenke, plastične čaše, flaše i papiri.

Prethodnih godina dan nakon obeležavanja ovog praznika prizori u Kampusu bili su slični. Dešavalo se da pojedini studenti izađu iz doma i pomognu u čišćenju.

Jutros na slikama nema studenata, već se vide samo radnici čistoće.

Za današnje generacije Dan studenata postao je dobra prilika za pijanku i pravljenje deponije od prostora u kom borave, a koji će posle njih čistiti neko drugi.

Podsetimo, Dan studenata proslavlja se tradicionalno 4. aprila u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine tokom kojih su protestovali studenti iz Beograda, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Subotice. Student koji je poginuo tog dana je Žarko Marinović u čiju čast se ovaj dan i obeležava.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Nino

05.04.2022 11:41

Ako je ovo naša budućnost , teško nama .

Mirođija

05.04.2022 11:45

Jbt, jesu ovo i od kuće poneli smeće?

Milos

05.04.2022 18:01

Ovo nam govori kakva je nasa porodica, kao pjedinci svi se deklarisemo kao fina gospoda a u stvari evo vam odgovora kava nam je ustvari porodica , jer ovo vaspitanje je doneto iz kuce, da se nista ne lazemo. Svi fini i posteni a dubre do grla.