KAO NEKADA Svakog vikenda sve je više gostiju iz inostranstva: Kamperski cunami na Srbiju
Printscreen

Među najposećenijim kamperskim naseljima prethodnih nekoliko dana bili su naš najjužniji kamp Enigma i okolina Vranja. Gosti su opet oborili sve rekorde jer je za tri noći tamo opet boravilo preko 70 vozila, što kamper-kamiona, što kamp-prikolica i oko 150 gostiju.

- To su uglavnom ljudi kojima Vranje nije krajnja destinacija, već se polako kreću prema Grčkoj. Okolina Vranja sa našom sjajnom prirodom je za njih pravo odmorište, a od ove kamperske „luke“ nastavljaju put punih baterija - kaže za Alo! Slaviša Milić iz Vranja, koji kampere dočekuje i ispraća.

KAO NEKADA Svakog vikenda sve je više gostiju iz inostranstva: Kamperski cunami na Srbiju

Printscreen

 

Za vikend pred nama on i njegove kolege očekuju još jednu reku kampera iz Evrope, ali i iz Srbije, jer je i među našim ljudima kampovanje sve popularnije.

Sofija i Stefan su mladi bračni par koji svaki slobodan trenutak vole da provedu u prirodi. Kamperi su postali slučajno, ali oni pravi, s jednim malim šatorom, jednim automobilom i mnogo dobre volje.

KAO NEKADA Svakog vikenda sve je više gostiju iz inostranstva: Kamperski cunami na Srbiju

Printscreen

 

- Krenulo je spontano, oboje volimo prirodu, volimo da istražujemo, obožavamo Srbiju i Crnu Goru i malo po malo postali smo pravi kamperi. Nama nije potrebno da postoji pravi kamp, čak više volimo da se smestimo negde u prirodi. Sve ponesemo od kuće, a tamo uživamo. Isključimo telefone, uključimo čula i to je to - kaže Sofija za Alo!.

Prema rečima iskusnih ljubitelja ovog vida turizma, kampovanje je najbolji način da doživite prirodu, potpuno se prepustite trenutku i doživite nešto novo, ali nikako nije „sirotinjski izlet“, kako se nekada smatralo.

- U dobro uređenim kampovima, to može da ispadne jednako po ceni kao smeštaj u nekom skromnijem hotelu, ali nisu vam neophodni svi ti uslovi da biste uživali u prirodi. Sve je na vama i može se prilagoditi svačijem džepu - objašnjavaju iz Kamping asocijacije Srbije.

Druga strana medalje

Među turistima koji su uživali u prirodi Srbije prethodnih dana našla se i grupa Slovaka koja je, kako su sami rekli, bili zatečeni nečistoćom. Zbog toga su, da bi posramili one koji su smeće ostavili, rešili da ostave poruku.

KAO NEKADA Svakog vikenda sve je više gostiju iz inostranstva: Kamperski cunami na Srbiju

Printscreen

 

„Ovo su vama počistili turisti iz Slovačke. Sramota. Petnaest džakova i još je malo“, ostavili su oni poruku.

Cene raznolike

Koliko novca ćete potrošiti na kampovanje zavisi isključivo od vaših prohteva. Na primer, u jednom od uređenih kampova, u Bezdanu, one koji donesu svoj šator i žele da koristite mesto za kuvanje jedan dan će koštati 7 evra. Najskuplji aranžman, koji uključuje šator sa 3 ležaja i upotrebu svih pratećih jedinica, treba platiti 30 evra dnevno.

Vožnja katamaranom za 15 osoba tri sata po Velikom bačkom kanalu za 45 evra

Kanu se može iznajmiti za 200 dinara po satu

100 dinara po satu koštaće vas iznajmljivanje bicikla

Ako želite da zakupite ceo kamp za maksimalno 33 osobe, to će vas koštati 340 evra po danu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading