BEZBOŽNICI NA SLOBODI Sveštenik u strahu od kradljivaca mošti Svetog Petra
Printscreen

Muškarac M. M. (31) i žena J. J. (36) usred bela dana su oskrnavili koteški hram, ali ukradene stvari su ubrzo pronađene i deo je vraćen. Kako za Alo! kaže starešina crkve sveštenik Jovan Lučić, još uvek se traga za trećim krstom, koji su kradljivci odmah prodali na obližnjoj pijaci.

BEZBOŽNICI NA SLOBODI Sveštenik u strahu od kradljivaca mošti Svetog Petra

Printscreen

 

- Ja sam čak objavio i oglas u kom sam napisao da sam spreman da otkupim taj krst, čak i po većoj ceni od realne, ali zasad se još niko nije javio. Za one koje to zanima, u pitanju je mesingani krst sa postoljem, stoni predmet srebrne boje. Nazivaju ga i srpski jabučar jer ima po tri jabuke na kracima krsta. Visok je oko 30 centimetara i prečnika možda desetak - opisuje sveštenik.

Kako je dodao, pored prvog šoka koji je doživeo kada je saznao da su prestupnici nasrnuli na crkvu, juče ga je dočekao još jedan.

- Kada su mi javili da je crkva opljačkana, ja sam bio na krštenju i jedva sam to obavio. A posle svega, vidim da oni slobodno šetaju po kraju, čak sam čuo i da su neki bicikl ukrali. To je opasno na više nivoa jer su oni odranije poznati policiji - kaže sveštenik.

Naime, žena koja je u zločinu učestvovala pod prismotrom je policije.

- Ta gospođa koja je stražarila je pod prismotrom jer pre oko dva meseca izbola je nekoga nožem. Meni sada zaista nije svejedno, jer oni znaju da sam ih ja prijavio. Treba da gledam preko ramena da li će me izbosti, da li će crkvu oštetiti ponovo, nezgodno je - zaključio je sveštenik.

BEZBOŽNICI NA SLOBODI Sveštenik u strahu od kradljivaca mošti Svetog Petra

Printscreen

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading