NOVI ŽIVOT Argentinka Silvina Funes rodni Buenos Ajres zamenila Beogradom: Hoću da podučavam srpsku decu!
Alo

Ljubav prema Srbiji, srpskom sportu i Novaku Đokoviću iz korena su promenili život jedne Argentinke.

Silvina Funes je rodni Buenos Ajres zamenila životom u Beogradu, a u našu prestonicu je stigla u želji da studira zahvaljujući stipendiji „Svet u Srbiji“. Ona je nakon završene škole počela da radi kao nastavnica engleskog jezika.

- Trenutno intenzivno učim srpski jezik i, ako položim ispit, upisaću fakultet na Univerzitetu u Beogradu. Želja mi je da studiram Učiteljski fakultet ili FON. Naučila sam neke srpske izraze, ali favoriti su mi „Ja volim Srbiju“, jer je to istina! Dopadaju mi se i reči „katastrofa“, „nema problema“, „odlično“, „ajde, brate“ i „idemo“. Takođe volim kako izgovarate reč „izvini“ - priča za Alo! ova simpatična Argentinka.

Supa, gibanica, ćevapi...

Lako se Argentinka prilagodila srpskoj prestonici, a jedan momenat je podseća na detinjstvo.

- Jako mi se svidelo to što Srbi jedu supu uz ostala jela. Moja baka je tako radila. Prija mi hrana generalno, kao što su burek, gibanica i ćevapi. Inače, u Beogradu mi sve odgovara. Grad je lep i veoma je čist - kaže Silvina.

A kako je Novak Đoković uticao na njen dalji životni put, naša sagovornica otkriva:

- Tenis pratim od kako je Novak osvojio svoj prvi grend slem. Đoković mi se odmah dopao zbog igre i moćnog riterna. Potom sam krenula više da ga pratim i shvatam kako je on odličan igrač, ali i sjajna ličnost van terena. Tenis za njega nije posao ili obaveza već strast.

Nole je poseban

NOVI ŽIVOT Argentinka Silvina Funes rodni Buenos Ajres zamenila Beogradom: Hoću da podučavam srpsku decu!

Alo

 

Na pitanje šta je to u vezi sa Đokovićem čemu se posebno divi, Funesova je istakla:

- Danas, najbolja stvar u vezi sa Novakom je njegov mentalitet. Zaista je jedinstven u tom pogledu. Osim toga, u odnosu na pre desetak godina, naučio je kako da više vodi računa o svom telu i to mu je pomoglo da se bolje kontroliše u izazovnim situacijama na terenu. Teško mi je bilo da gledam kako se fizički muči, ali to odavno nije slučaj. Van terena, nije se mnogo promenio. I dalje voli da se zabavlja, brine o svima oko sebe, trudi se da uvek napreduje i čuva tu ljubav prema sportu.

Mada je predsednica njegovog kluba navijača, Funesova nije često bila u prilici da se sreće sa Đokovićem.

- Novaka sam upoznala 2013. godine kada je otišao u Argentinu da igra egzibicioni meč. Na kratko smo se sreli na aerodromu, kada sam mu dala knjigu sa rukom ispisanim porukama navijača koji su slali pisma podrške. Videla sam ga ponovo na Srbija openu ove godine, i to je bilo nezaboravno iskustvo. Govorila sam sebi da ne smem da zaplačem kada ga budem ugledala, jedva sam zadržala suze - iskreno će Silvina.

Bodri zemljaka Ibanjeza

NOVI ŽIVOT Argentinka Silvina Funes rodni Buenos Ajres zamenila Beogradom: Hoću da podučavam srpsku decu!

Alo

 

Silvina Funes boravak u Beogradu koristi da se druži sa malobrojnim zemljacima. Jedan od njih je i bivši fudbaler Crvene zvezde, danas igrač Grafičara - Luis Lučo Ibanjez. Silvina je na jednom od treninga sa prijateljicom Anom oduševila Ibanjeza pošto se pojavila sa zastavama Argentine i Boke juniorsa.

Ona je, inače,  predsednica #NoleFam zajednice, i po mnogima najveći fan Novaka Đokovića na planeti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading