STRAVIČNA MRŽNJA PREMA BRAĆI PREKO DRINE Nabrajanje srpskih gradova u pesmi Baje Malog Knindže pojedini mediji predstavljaju kao "veličanje ratnih zločina"
Foto: Shutterstock

Deluje nestvarno, ali portal "Nova" gradove u Republici Srpskoj predstavlja i doživljava kao "gradove gde su počinjeni monstruozni ratni zločini".

Tako, pesma "Ne volim te Alija" čiji je autor Baja Mali Knindža i u kojoj nema spominjanja ratnih zločina, postaje "sporna" zbog toga što se u njoj pominju srpski gradovi Višegrad, Bosanski Brod, Prijedor, Brčko, Bijeljina, Banja Luka, Zvornik... Mržnja prema Republici Srpskoj ide toliko daleko da je Višegrad prikazan u tekstu "Nove" kao "grad u kom su Bošnjaci spaljivani u živim lomačama". Naravno, to je isto kao kada bi neko za pesme u kojoj se spominju američki gradovi rekao da se radi o pesmi koja veliča bacanje bombe na Hirošimu... Nigde veze, ali ljudska glupost je kao svemir - neograničena.

 

 

 

Očigledno je da pojedini mediji u Srbiji vole i veličaju kreatora pakla u BiH Aliju Izetbegovića, ali ne podnose srpske učiteljice. Tako je žena koja obavlja jedan od najodgovornijih poslova, koja svaki dan mora da se brine o najmlađima, o nestašnoj deci, "dobila" disciplinski postupak jer su deca pustila pesmu u učionici. Naravno, niko se od novinara koji veličaju Izetbegovića neće mnogo potresti ukoliko ta učiteljica bude kažnjena, ukoliko joj se od ionako male plate bude odbio neki dinar, ali će ih mnogo potresti što se u pesmi spominje da je Vojska Republike Srpske isterala zloglasne Zelene beretke iz Zvornika. 

Valja napomenuti da je istoj novinarki smetalo i kada su deca u jednoj srpskoj školi pozirala sa tri prsta. Tada je napisala na društvenim mrežama da se nastavnik "igra Šešelja u školi".

Republika Srpska je izborila svoju slobodu posle teške istorije, a i danas je mnogi žele utopiti u unitarnu BiH. Teško je pronaći grad na svetu u kom nekada nije izvršen neki ratni zločin, ali tretirati srpske gradove kao zločinačke predstavlja vrhunac beščašća srpskog novinarstva.

Iza svega se krije i ogromno neznanje. Nedavno sam pitao koleginicu iz jednog "NATO medija" da mi objasni u kom delu pesme protiv Alije Izetbegovića se veličaju ratni zločini. Naravno, odgovora nije bilo. 

Kako se stvari odvijaju, nabrajanje srpskih gradova bi moglo postati kažnjivo u Srbiji, kao i pevanje protiv Alije Izetbegovića. Postavlja se jasno pitanje - Ko nam sada ruši miran san?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Baba Milka

24.06.2022 12:45

Ko nam rusi san ? Ko nas uznemirava ? Peta kolona brate Srbine, poturice vece od turcina. Jasno da ne volim aliju , ne mogu da zaboravim Dobrovoljacku .