STRPLJEN-SPASEN Na Preševu se čeka dva i po sata na izlazu iz Srbije, kilometarske kolone na ulazu u Grčku
alo/facebook

U sezoni godišnjih odmora gužve na graničnim prelazima su uobičajena scena, a na društvenim mrežama naši građani objavljuju fotografije s kilometarskim kolonama na ulazu u Grčku.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Preševo tokom jučerašnjeg dana čekala su dva i po sata. Na Gradini se na izlazu čeka 100 minuta, a na Batrovcima 120 minuta na izlazu i 30 minuta na ulazu, preneo je Auto-moto savez Srbije. Putnička vozila na izlazu na Gostunu i Špiljanima čekaju po 40 minuta, a na Šidu pola sata. Teretna vozila na Horgošu i Kelebiji na izlazu se zadržavaju po dva sata.

„Seoba Srba, ali u suprotnom pravcu od one pod Arsenijem Čarnojevićem“, napisao je jedan član Fejsbuk grupe Grčka info, a Jelena Stanković je dodala da su oni u nedelju putovali od Beograda do mesta Nea Plagija 12 sati.

„Užas... Nikad goru gužvu nismo imali“, napisala je Jelena.

Mirko Vojnović je kolonu na graničnom prelazu prokomentarisao: „E zato ja volim da sam na Evzoniju oko dva ujutru. Milina i briga te za +35°C. Vetrić ćarlija, nije preterano gužva i polako“.

Naravno, u našem duhu je i da se našalimo, pa je bilo i komentara da „nakon višesatnog čekanja na 35 stepeni svi postanemo kućni bliski prijatelji, oprostimo i onima koji ulete preko reda ispred nas, ma sve duše male“ ili „zato ja ne idem na godišnji odmor, pre ili posle godišnjeg tretman psihijatra ti ne gine“.

STRPLJEN-SPASEN Na Preševu se čeka dva i po sata na izlazu iz Srbije, kilometarske kolone na ulazu u Grčku

alo/facebook

 

Jedna od članica grupe ne bi ništa imala protiv toga da ide na more.

„Stajala bih ja ovde, ništa mi ne bi smetalo“, napisala je ona, a bilo je i onih koji su ohrabrivali one koji stoje u nepreglednim redovima: „Želim svima srećan put do cilja! Sve se muke u kolonama brzo zaborave uz kaficu i lepu reč. Srećno!“.

Članovi grupe iz Severne Makedonije su obaveštavali na kojim prelazima ima najmanje gužve: „Preku Bitola nema gužva“, a i naši turisti su izveštavali da na prelazu Prohor Pčinjski nema gužve.

U svakom slučaju, savet je da se naoružate strpljenjem kada krenete na put, a kako mnogi kažu, sve muke na prelazu se zaborave uz kaficu, hladno pivo i pogled na pučinu.

AMSS: Rizična vožnja u najtoplijem delu dana

Letnje vrućine i vožnja po vrelom asfaltu otežavaju hlađenje vitalnih delova motora i donose iznenadne kvarove na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije. Zato je i vožnja u najtoplijem delu dana rizična, pa ukoliko primetite nepravilnost u radu motora ili se suočite sa kvarom na vozilu, pokušajte da stignete do prvog bezbednog mesta, parkinga, pumpe ili isključenja sa auto-puta kako biste bili na sigurnom dok ne stigne pomoć na putu, savetuje AMSS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading