PRIČA O BAKI I NJENOM PSU RASTUŽILA SRBIJU Jasminka je u suzama svaki dan, morala je u dom a njenu kucu su odveli, preklinje da joj vrate mezimicu
Foto: Shutterstock

Priča o jednoj baki iz Srbije i njenoj kuci je dirnula sve i retko ko je ostao ravnodušan. Baka Jasminka Paunović iz Kraljeva je završila u staračkom domu, a njenog psa je suprug izbacio na ulicu. Pas Mikica je baki Jasminki godinama unazad pravio društvo, a kako je baka morala da ode u dom dve "prijateljice" su morale da se razdvoje.

Mikicu je pronašla Mia Lazović vezanu za drvo sa posudom za vodu i nekoliko granula, a kuca je iz doma gde je spavala u udobnom krevetu završila na lancu. Baka je uputila apel da neko udomi psa, jer je nažalost morala da ga ostavi iako to nije želela i dodala je da ona ima samo kucu i da je niko drugi neće posećivati u domu. Devojka koja je našla kucu preuzela je brigu o njoj dok ne nađe novi dom. Kako se navodi na stranici djole.dog, ljudi danima pokušavaju da dođu do nadležnih službi kako bi se kuca Mikica pridružila baki u domu.

Devojka kod koje je trenutno Mikica je došla na ideju da se pas udomi u okolini Kraljeva kako bi baka ponekad mogla da je viđa. "One ne mogu jedna bez druge, a baka je u suzama svaki dan", piše portal djole.dog gde je objavljena priča o baki i Mikici. Navodi se takođe da je stigla ponuda iz Vojvodine da se kuca udomi, ali to bi značilo da baka više nikad neće videti Mikicu.

Ova agonija traje desetak dana, a Mia apeluje na sve koji bi želeli da udome psa, da se jave, ali uslov je da to bude okolina Kraljeva, kako bi postojala mogućnost da se baka i pas ponekad sretnu. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading