RAZREŠENA MISTERIJA Snimak iz Feketića je najverovatnije fotomontaža - lovci tvrde da je panter lažnjak!
Foto: Alo/printscreen

Snimak koji je uznemirio građane Vojvodine na kome se navodno vidi crni panter kako brzinom od 30 kilometara juri iz Feketića ka Vrbasu je fotomontaža.

To je za Alo! izjavio predsednik Udruženja lovaca Vrbas, Strahinja Đuričić.

- Odmah po dojavi da je crni panter viđen u Feketiću i da se uputio ka nama, izašli smo na teren, pregledali smo celo područje, ali od zveri nije bilo ni traga ni glasa. Inače, reč je o kanalu za navodnjavanje koji je sa obe strane ograđen. Pregledali smo svaki pedalj. Ispostavilo se da je snimak koji je pustio jedan poljoprivrednik fotomontaža i da je na njemu, u stvari, običan crni mačor. Zato smo i obustavili potragu - rekao je za Alo! predsednik Udruženja lovaca Vrbas, Strahinja Đuričić.

Za razliku od lovaca, dojave od crnom panteru nisu stigle u policijske stanice Feketića i Malog Iđoša, a njihovi službenici su za Alo! rekli da apsolutno nema mesta panici. Istog mišljenja su bili i upravi policije u Subotici, a šef smene Boban Stojanović za Alo! je istakao da će javnost biti obaveštena na vreme o svemu.

- Ne brinite, za sada nema nikakve opasnosti po zdravlje i bezbednost naših građana. Ako se bilo šta promeni, bićete na vreme obavešteni - rekao je Stojanović.

Da je snimak, bio on lažan ili ne, ipak uplašio neke žitelje Vojvodine, svedoči i status na Fejsbuk stranici Selo Melenci.

„Feketić se vazdušnom linijom nalazi na oko 50 km od Melenaca. Na putu ka Feketiću stoji široka Tisa, ali leopardi vole vodu i to mu neće predstavljati neku prepreku ako reši da krene u pravcu našeg atara“, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog sela sa oko šest hiljada stanovnika koju prati oko pet hiljada ljudi.

Snimak je, da podsetimo, podelio Andrej Maljik, traktorista koji je za medije ispričao da je oko podneva otišao u njivu da ore. Prvo je primetio, kako je objasnio, čudne tragove u njivi, a onda, nekoliko trenutaka kasnije se, istakao je, bukvalno zaledio od straha.

- Vozio sam i vidim nešto crno i mislio sam da je pas lutalica. Taman da izvadim telefon i da snimim, kako sam pomislio na telefon, krenuo je da beži. U dve sekunde je istrčao 30 metara. Ostao sam u šoku. Posle nisam izlazio iz traktora, rekao sam kolegi da će me šlepati, ako negde zapnem. To se desilo danas oko 12 sati - ispričao je Maljik i tako ponovo oživeo priču o strašnom predatoru koji poslednjih mesec dana luta od Apatina do Vrbasa.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading