ŽENA PALA MRTVA POSLE SMANJENJA GRUDI! B. V. (49) došla iz Nemačke na operativni zahvat u privatnoj klinici Dušanović u Beogradu
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

B. V. (49) iz Nemačke preminula je na privatnoj klinici u Beogradu posle smanjenja grudi. Kako saznaje Alo! u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu, u toku je istraga smrti.

Kako je potvrđeno našem listu, telo preminule žene je 16. decembra dopremljeno u Urgentni centar oko 22.30 sati. VJT u Beogradu je naložilo obdukciju sa toksikologijom kako bi se utvrdio uzrok.

Žena je, kako nezvanično saznajemo, u privatnoj klinici „Dušanović plastična i estetska hirurgija“ u centru Beograda uradila operaciju smanjivanja grudi. Njoj je te večeri pozlilo, klinika je pozvala Hitnu pomoć, a žena je, kako se pretpostavlja, preminula od plućne embolije na putu ka Urgentnom centru.

Alo! je pokušao da dobije nadležne u ovoj klinici, ali nam se do zaključenja ovog broja niko nije javljao na poznate brojeve telefona.

Inače, kako nezvanično saznajemo, B. V. došla je na operaciju iz Nemačke, gde je živela. U njenoj pratnji bila je ćerka, kojoj je najpre javljeno da je operacija protekla u redu, ali se njoj stanje iznenada iskomplikovalo. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, nakon operacije ustala i pala. Lekari Hitne pomoći su utvrdili da žena daje znake života, uspeli su da joj povrate disanje i srčanu radnju, ali nije dolazila svesti. Ona je oko 22.30 primljena u Urgentni centar gde je konstatovana smrt.

Klinika: Oporavak posle nedelju dana

ŽENA PALA MRTVA POSLE SMANJENJA GRUDI! B. V. (49) došla iz Nemačke na operativni zahvat u privatnoj klinici Dušanović u Beogradu
 

Kako navode na klinici „Dušanović“ iste operativne tehnike koje se koriste za podizanje dojki primenjuju se i kod smanjivanja grudi. U određenim slučajevima se kao uvodni deo operacije izvodi liposukcija dojki. Procedura traje od dva do tri i po časa i obavlja se u opštoj anesteziji, a povratak na uobičajene aktivnosti sledi, kako piše na njihovom sajtu, nakon pet do sedam dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Obavezno je nošenje grudnjaka u neposrednom postoperativnom periodu. Kako dalje navode, retke komplikacije ovog operativnog zahvata su prolazni poremećaj osetljivosti bradavica, pojava manjih cisti u žlezdanom parenhimu. Ne postoji garancija da će funkcija dojenja ostati očuvana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading