VEJE VIŠE OD 24h Deci radost, vozačima problem: Putari se bore sa snegom
Foto: Printscreen/Foto RINA

Najviše problema imali su vozači koji su se našli na putu kroz Novu Varoš. Naime, tokom noći između utorka i srede na tom delu puta odvijala se prava agonija kada je zbog velike količine snežnog pokrivača i neadekvatne zimske opreme dolazilo do povremenog zastoja u saobraćaju na magistrali ka Crnoj Gori.

- Zbog korišćenja neadekvatnih pneumatika na vozilima za ovo doba godine, dolazilo je do povremenog zastoja kamiona tokom noći, ali je sada sve prohodno i saobraćaj se odvija normalno. Nema zabrane kretanja za teretni saobraćaj kroz Novu Varoš. Na kolovozu ima oko 10 centimetara snega i svi putni pravci prvog reda su prohodni - kazao je Alen Mušanović iz Puteva Užice za agenciju RINA.

Najkritičnija tačka ovoga jutra osvanula je na prevoju Debelo brdo, gde je tokom kasnih sati palo više od 40 centimetara snega.

- Mi smo uveli dežurstva i trenutno smo u drugom stepenu angažovanosti, što znači da je uključeno oko 50 odsto naše mehanizacije i na tom delu konstantno čiste grederi i drže prohodnom tu saobraćajnicu koja povezuje Valjevo sa Bajinom Baštom - dodao je on.

Prema rečima prvog čoveka ove opštine Radosava Vasiljevića, stanje je redovno jer se sneg očekivao još krajem prošle godine.

VEJE VIŠE OD 24h Deci radost, vozačima problem: Putari se bore sa snegom

Foto RINA

 

- Situacija je dobra. Sneg se očekivao pre Nove godine. Putevi su prohodni, snabdevanje električnom energijom je neometano i mi smo ga dočekali spremni. Nama sneg i treba, prvenstveno zbog vode - rekao je Vasiljević za Tanjug, i dodao da je sneg dobrodošao i novovaroškim školarcima. On je naglasio da je dobro što je uopšte pao za vreme raspusta, da se deca igraju, da uživaju u čistom vazduhu, a proradiće i skijalište Sidro.

Na regionalnom putu od Požege, preko Ježevice ka Koštunjićima, ima snega na kolovozu oko dva centimetra. Na delu kod mesta Duškovci kod Kosjerića vlažan sneg je oborio stablo na kolovoz. U nižim predelima bačena je rizla i kolovoz je čist, prenosi RTS.

Putevi Srbije preporučuju opreznu vožnju jer su kolovozi vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva. Zbog najavljenih niskih temperatura, u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima, upozoravaju Putevi Srbije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading