Nišlijke se otrovale tartufima
Foto: Stock/Foto: Stock Photo

Pet žena iz Niša se otrovalo tartufima i pljeskavicom u jednom restoranu. Četiri su konzumirale tartufe, a jedna je jela pljeskavicu. Jedna osoba odmah je puštena na kućno lečenje, dok je njih četiri ostalo na Infektivnoj klinici u UKC Niš. Kako se nezvanično saznaje, u prva dva uzorka koja su testirana pronađena je salmonela.

- Zdravstveno stanje četiri pacijenta koji se nalaze na Infektivnoj klinici je stabilno i bolje nego na prijemu, ali oni i dalje imaju simptome trovanja hranom. Troje od tih pacijenata je primljeno u nedelju, jedan koji je bio zadržan na lečenju u nedelju juče je pušten kući. Zbog simptoma trovanja hranom – visoke temperature i dijareje, više pacijenata je zvalo Infektivnu kliniku i zatražilo pomoć i savet telefonskim putem, ali se nisu javljali radi pregleda - kažu u UKC Niš.

U niškom Kliničkom centru kažu da je Institut za javno zdravlje uzorkovao uzorke fecesa od pacijenata i da utvrđuje uzročnika trovanja, za šta je potrebno četiri do pet dana, ali da analize još nisu okončane. Tek nakon toga biće poznato šta je uzrokovalo trovanje hranom i na koji način su se oboleli inficirali.

U niškoj policiji je potvrđeno da im slučaj trovanja hranom nije prijavljen.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MUJO

23.02.2023 09:05

Da su jele prženu papriku ne bi se otrovale.