STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM "MOJA PRVA PRAKSA" Više od 80 njih prošlo kroz program
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Najbolji studenti sa fakulteta imali su priliku da sami biraju ustanovu u kojoj žele da obavljaju svoju prvu praksu. 

Kako saznajemo, zbog velikog odziva najboljih studenata sa naših fakulteta, kao i dobrih rezultata, program "Moja prva praksa" biće nastavljen i ove godine. 

Studenti koji su već prošli kroz program "Moja prva praksa" ne kriju zadovoljstvo zbog novih znanja i veština usvojenih tokom ovog jedinstvenog iskustva. 

Jovan Stević, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, na smeru Računovostvo, revizija i finansijsko upravljanje, jedan je od studenata koji su prošli kroz program "Moja prva praksa". Jovan je svoju prvu praksu obavio u Ministarstvu finansija. 

- Ono što mi se zaista svidelo na samoj praksi u Ministarstvu finansija jeste što su kolege bile zaista otvorene da podele znanja koje imaju, da mi objasne kako funcioniše budžet, kako funkcioniše taj čitavi fiskalni sistem, kako bi ja imao i praktična znanja koja mogu kasnije da primenim, i kako bih razumeo ekonomiju što naše države, tako i u ekonomskom kontekstu. 

STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM

Instagram

 

 

Jovan ističe da bi svim studentima preporučio program "Moja prva praksa", jer će im sticanje ovakvih iskustava kasnije pomoći prilikom pronalaženja željenog posla. 

Dejan Lepojević, student Mašinskog fakulteta program "Moja prva praksa" proveo je u EPS-u. 

- Bio sam konkretno u elektrani Nikola Tesla - navodi Dejan i dodaje da je ovo preduzeće izabrao prvenstveno zato što se bavi ovom strukom. 

STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM

Instagram

 

 

- Iskustvo je dobro jer se stekne utisak kako je raditi u jednoj državnoj firmi, kako funkcioniše kolektiv, kakva je dinamika samog posla. Takođe je dobro jer se stiču nova iskustva, upoznaju se ljudi, i mislim da biste ako se dobro pokažete mogli tu i da ostanete - zaključuje Dejan. 

Kroz program "Moja prva praksa" prošla je i Tamara Vasović, student fakulteta Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu. 

- Imali smo mogućnost da biramo mesto gde želimo da obavljamo prvu praksu, u bilo kojoj od državnih institucija i javnih preduzeća - kaže Tamara. 

STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM

Instagram

 

Ona je za svoju prvu praksu odabrala Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, konkretno Upravu za veterinu, odeljenje Veterinarska inspekcija. 

- Ono što je meni omogućila "Moja prva praksa", pored novčane naknade, jeste to što sam imala mogućnost da vidim kako funkcioniše rad u državnim institucijama, jer do sada tu priliku nismo imali. Pozvala bih sve studente koji su u mogućnosti da iskoriste praksu, kako bi usvojeno teorijsko znanje primenili u praksi. 

Stefan Kovačević, zamenik predsednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu ističe da je Fakultet organizacionih nauka jedan od dobrih primera povezanosti privrede sa fakultetom. 

- Na osnovnim akademnskim studijama je stručna praksa obavezna za studente četvrte godine, a FON ima preko 1500 potpisanih sporazuma o saradnji sa domaćim i inostranim kompanijama - ističe Kovačević i kaže da smatra da je za svakog studenta u izgradnji svog akademskog i karijernog puta veoma bitno da teorijsko znanje stečeno na fakultetu upotrebi u praksi. 

STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM

Instagram

 

 

Projekat "Moja prva praksa" pruža dobru praksu studentima sa fakulteta na kojima povezanost privrede sa samim fakultetom nije razvijena i mogućnost da pre završetka svog fakulteta steknu neko znanje, navodi Stefan Malbašić, potrepredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. 

- Vremenom se pokazalo da je praktična primena znanja koju studenti steknu mnogo važnija od teorijskih osnova koje dobiju u okviru svog formalnog obrazovanja i da kada dođu na svoj prvi posao postoji jaz između toga što su učili u okviru svog formalnog obrazovanja i onoga što treba poslodavcima. Upravo zbog toga, u saradnji sa Ministarstvoim finansija članovi Studentske konferencije univerziteta Srbije su odlučili da pokrenu program "Moja prva praksa" koji je ove godine uspešno prvi put realizovan. Najboljim studentima univerziteta u Srbiji obezbedili smo priliku da svoje formalno obrazovanje primene u praksi - navodi Malbašić. 

STUDENTI ODUŠEVLJENI PROGRAMOM

Instagram

 

Ističe da je ovaj program idealan za studente koji su na korak do svog prvog zaposlenja, s obzirom da imaju priliku da svoje formalno obrazovanje prvi put primene u praksi. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading