POLICAJCI JURE POJAS I SEDIŠTA ZA DECU! Pojačana kontrola saobraćaja do 12. marta
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Uprava saobraćajne policije juče je počela pojačanu kontrolu koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima. Do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, istakao je da je ovo bitno zato što je prošle godine poginulo 97 vozača i 47 putnika zbog toga što nisu koristili sigurnosne pojaseve.

- Prošle godine je zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas čak oko 200.000 učesnika u saobraćaju. Kada govorimo o nepropisnom prevoženju dece u dečjim sedištima, treba reći da je taj broj bio 2.600 - kazao je Belencan. - Tokom vikenda sprovedene su akcije u Jagodini i Kragujevcu i bilo je čak 25 slučajeva da se deca nebezbedno i nepropisno prevoze. Posebno izdvajamo da je čovek vozio dvoje dece na prednjem sedištu, iako je tokom proteklih sedam godina imao, nažalost, tragičnu saobraćajnu nezgodu u kojoj je izgubio jedno dete. To nije uticalo na njega da svoje dvoje dece prevozi bezbedno - upozorio je Belencan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading