STRAŠNO! Novi slučajevi vršnjačkog nasilja u Tutinu i Bačkoj Palanci potresli Srbiju: Tinejdžerke mučile devojčicu ometenu u razvoju!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Vršnjačko nasilje, očigledno, ne jenjava. U Tutinu je pretučen učenik B. D. (12) koji pohađa OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ u Tutinu, a u Bačkoj Palanci, u blizini policijske stanice, tinejdžerke S. B. i T. D. su zlostavljale K. V. - devojčicu ometenu u razvoju. Sve se desilo u blizini policijske stanice u ovom gradu, snimak ovog užasnog nedela zgrozio je javnost.

Vest da je u Tutinu pretučen B. D. (12) potvrdila je njegova majka S. D. koja je navela da su joj dete tukla četiri nasilnika, od koji su jedni vršnjaci sa njenim sinom, drugi malo stariji od njega. Svi su učenici iste škole, zlostavljanje se desilo posle popodnevne smene, van školskog dvorišta i zato što, kako je S. D. istakla, njeno dete nije htelo da učestvuje u unapred dogovorenoj tuči, odnosno „borbi petlova“. Majka je opisala da B. D. ima hematome i misli da su ga tukli bokserom.

Ona je za RTS rekla da su njenog sina počeli da ucenjuju od oktobra.

- Tako sam saznala za organizovanje tuča. Kao što smo saznali mi roditelji da su nam deca ucenjena i da ih pojedini učenici maltretiraju, trebalo bi da su o tome obavešteni i nastavnici i direktor škole. Obaveštavali smo ih o tome. Ako se moj sin svađa, o tome razgovaramo, ali nikog ne tuče. Već mesecima unazad pratim svog sina u školu i idem pred njega zbog ucena i pretnji. Ode zdrav i prav u školu, a pronađem ga premlaćenog na ulici - kaže S. D.

OŠ „Rifat Burdžević Tršo“ se ogradila saopštenjem da nisu nadležni, jer se batinanje desilo van učionice i školskog dvorišta.

U međuvremenu, nasilnici i žrtva su saslušani u policiji po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru i sada je, kako je izvor Alo! iz Policijske stanice Tutin naveo, u rukama lokalnog Centra za socijalni rad.

- S obzirom na to da niko od dečaka još nema 14 godina, nismo mogli protiv njih da podnesemo ni prekršajnu ni krivičnu prijavu. Centar za socijalni rad će se baviti njima, sve će se završiti ukorom, deca će biti podvrgnuta pojačanim vaspitnim merama. Verovatno će jednom nedeljno morati da dolaze na razgovor sa psihologom - naveo je naš izvor, i dodao da je ovaj slučaj još jedan dokaz manjka komunikacije između roditelja i škole.

- Činjenica je da je B. D. svojom voljom pošao na tu lokaciju. Verovatno su se dečaci prethodno sukobili u školi, a onda su se dogovorili da problem reše posle nastave. Nikad u životu nisam čuo za te borbe petlova, ovo što se desilo B. D. je prvi takav slučaj ove godine - istakao je naš izvor iz Policijske stanice u Tutinu.

Borbe petlova traju mesecima

Roditelji učenika ove tutinske škole kažu da su „borbe petlova“ lokalni naziv za tuče koje se mesecima organizuju među decom i mogu biti „jedan na jedan“, ili grupa dece na jednog. Bilo je situacija kad se organizovalo po 60 učenika šestog, sedmog i osmog razreda, kaže majka koja je i dalje zabrinuta za bezbednost svoje dece.

- Ako se neko pobuni protiv dece koja se predstavljaju ostalima kao moćnici koje moraju da slušaju, oni onda organizuju tuče protiv pobunjenika. Ako im se on pokori, onda ga ostave na miru i to je pobeda za njih - objašnjava majka L.P. iz Tutina.

Ova majka kaže za RTS da za sve ovo vreme škola kao institucija nije reagovala na ovakve „igre“.

Drugi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u Bačkoj Palanci.

Za razliku od prvog, ovde postoji snimak na kome se vidi kako dve tinejdžerke prilaze trećoj. Iz čista mira, posle nagovaranja da ne mora da se slika, jedna je šamara, potom je obe šutiraju. Čak i kad je žrtva pala, nasilnice nisu prestale da je udaraju. Šutirale su je i posle njenog vriska.

- Znamo ko su nasilnice, žrtva je osoba ometena u razvoju - napisali su korisnici Instagrama, na kome se i pojavio snimak.

STRAŠNO! Novi slučajevi vršnjačkog nasilja u Tutinu i Bačkoj Palanci potresli Srbiju: Tinejdžerke mučile devojčicu ometenu u razvoju!

Foto: Printscreen/instagram

 

Taj podatak, uz zaista mučne scene zlostavljanja devojčice, izazvao je lavinu besa na ovoj društvenoj mreži.

- Sve se dogodilo u blizini policijske stanice. Ove nasilnice bi momentalno trebalo poslati u kazneno-popravni dom, a njihove roditelje papreno kazniti -  najčešći su komentari na Instagramu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

09.03.2023 19:48

Šta je ovde strašno? Odmah suspendujte nastavnike... i rešen problem.