Na zanimljivom humanitarnom takmičenju skupljeno milion dinara za pomoć osobama sa autizmom u Nišu: Držao ruku 68 sati na automobilu!
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Đorđević

On je kao predstavnik niškog „Akord medija“, centra za pomoć osobama sa autizmom, za ovu humanitarnu organizaciju osvojio milion dinara. Ova vrsta takmičenja je poznata u svetu, a kod nas do sada nije organizovana, a sastoji se u tome takmičari stoje pored automobila i drže ruku na njemu i pobednik je onaj ko najduže izdrži.

Na zanimljivom humanitarnom takmičenju skupljeno milion dinara za pomoć osobama sa autizmom u Nišu: Držao ruku 68 sati na automobilu!

Foto: Aleksandar Đorđević

 

- Ko god učestvuje u nekom takmičenju želi da pobedi. I ja sam to želeo, pogotovo što bi novac koji osvojim bio dragocen za pomoć osobama sa autizmom, kojima naša organizacija nastoji da posveti što veću pažnju - naglašava Nemanja.

Za istu organizaciju borio se i Aleksa Kosić iz Jasike kod Kruševca, student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu. I on je bio među boljima, ali nije ništa osvojio.

Drugo mesto i 100.000 dinara za humanitarnu organizaciju „Hanina nada“ osvojio je Novosađanin Nikola Jovanović (29).

- Novac koji sam osvojio, svakako, nije dovoljan za to, ali će pomoći da se u bliskoj budućnosti ostvari plan i sagradi sigurna kuća za osobe sa posebnim potrebama. Nisam imao dilemu da učestvujem u ovom takmičenju jer sam tako vaspitan da pomažem i svoju ljubav podelim sa drugima - kaže Nikola.

Da pomognu nastojali su i Jelena Radojević iz Batočine, koja se takmičila za Humanitarno udruženje ULOB i njen sin Strahinja Vojvodić (15), najmlađi učesnik, predstavnik kragujevačke Humanitarne organizacije za pomoć porodici „Sidro“.

- Četiri humanitarna udruženja, koja su se prijavila na konkurs, celu nagradu zadržavaju za sebe, dok je sedam takmičara imalo šansu da pola miliona osvoji za sebe i pola za humanitarnu organizaciju koju odabere - pojasnila je Marina Bogdanović iz zabavnog parka u Kragujevcu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading