OTAC MU JE SLAVAN Evo ko je Srbin koji je spasao dete u Italiji i postao heroj (VIDEO)
Foto: Printscreen

Herojski čin spašavanja Đorđa Pantića, sina srpskog proslavljenog pisca Mihajla Pantića, obilazi planetu, a ovaj hrabri Srbin ističe u razgovoru za "Blic" da je uradio ono što se očekuje od jednog ljudskog bića - da bude čovek u trenutku kada je to potrebno. Kako kaže, u Ćezeni živi već četri godine kao šef kuhinje u jednom restoranu.

Za same poplave ističe da je sve krenulo iznenada, iako je kiša manjeg inteziteta padala i pre jučerašnjeg dana. Kako je rekao, civilna zaštita je na vreme postavila barijere, ali je vodena stihija bila jača.

- Obilne padavine su u suštini krenule tokom jučerašnjeg dana i noći, mada padalo je i pre toga. Onda se reka izlila. Dobili smo upozorenje crvene boje i lokalna civilna zaštita je postavila zaštitu na par mesta, međutim reka se od prevelikih padavina izlila, došlo je do izlivanja sa obe strane nasipa i razlila se po dva naselja u Ćezeni - rekao je Pantić na početku razgovora za "Blic"

U Italiji se situacija na terenu se menja iz časa u čas, o čemu svedoče i poruke koje je primio tokom razgovora za naš portal. Naime, od strane civilne zaštite stigla je sms poruka da se meštani pripreme za novi poplavni talas. Kada se radi o visini vode, ističe da je tokom jučerašnjeg dana ona iznosila i do 1, 70 metara.

- Dubina vode je bila preko 1, 50 do nekih 1.70, po mojoj proceni. Ja sam na prvom spratu i imao sam sreću da mi stan nije poplavljen, ali voda je probila u zgradu, stanovi u prizemlju su poplavljeni, garaža, sve - priča Đorđe.

Tokom razgovora, u pozadini se čuju sirene policijskih vozila, ali i bat njegovih stopa u vodi. Đorđe se nalazio u prizemlju svoje zgrade gde je pomagao komšijama.

Za sam čin spašavanja deteta ističe da je sve počelo dok je stajao na terasi stana, kada je video muškarca kako se probija kroz bujicu, a iza njega, ženu sa detetom. Znao je da su u opasnosti i nije gubio vreme.- Moja terasa gleda na sporednu ulicu i u jednom trenutku sam video čoveka koji pliva sa kesama i on mi je doviknuo da su žena i dete pozadi u bujici. Nisam puno razmišljao, obuo sam patike i sjurio se dole. Pogledao sam ih i krenuo da plivam ka njima. Kada sam došao, uzeo sam dete i sa njim sam isplivao na sigurno, nakon toga sam ga odveo do policije. Posle toga sam se vratio kući - priseća se Pantić.

U trenucima dok se spuštao ka bujici, kaže da je razmišljao samo o jednoj stvari - spasiti ljudski život.

- Ništa. U suštini, to sam sebi postavio kao zadatak. Jednostavno - otišao sam da obavim zadatak. Majka je mogla da stoji, bio je tu neki ulazak u garažu, ona je stajala tu uz bezbedonosnih razloga, bila im je prekopotrebna pomoć. Dete mi je dala bez problema, uzeo sam ga i držao ga izvan vode. Kad sam ga uzeo, bio je miran - priča on, dodajući kako je najbitnije da su mališan i njegova porodica dobro, na bezbednom mestu.

U trenutku kada se snimak dramatičnog spašavanja pojavio na društvenim mrežama, nije bilo poznato ko je momak sa snimka. Na stotine hiljada ljudi su ostavljali komentare divljenja anonimnom heroju. Kada se ipak saznalo da on dolazi iz naše zemlje, nesumljivo je da nam je svima bilo drago.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading