Zemun
Foto: Alo/Marko Obradovic

 Zemunski kej je tokom tri festivalska dana pretvoren u pozornicu svetskih kuhinja na otvorenom, a na licu se pripremala kvalitetna i sveža hrana popularnih svetskih kuhinja.

Više hiljada posetilaca je uživalo u sjajnoj "uličnoj hrani" dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav u nekoliko zona za opuštanje u kojima se tokom celog vikenda tražilo mesto više.

Na prvom Street Food Fest ivalu u sezoni posetioci su imali prilike da uživaju u tradicionalnom japanskom sušiju, kineskim damplinzima i nudlama, autentičnoj napolitanskoj pizzi, home made pastama, burgerima, NYC i Chicago style sendvičima, domaćim kobasicama i knedlama, ukusnom corn dog-u ali i specijalitetu koji je izazvao najveću pažnju, a nastao je fuzijom japanske i meksičke kuhinje - sjajnom sushiritu. Bilo je tu i poznatih gradskih brendova koji su svojim poslasticama "zasladili" protekli vikend.

Za muzički odabir, koji je upotpunio atmosferu na Zemunskom keju, i ovaj put su bili zaduzeni DJ-evi sa gradske klubske scene kao što su Groovyman, Katya, Una Andrea, Monochromatic i drugi.

Uz pomoć projekta Svaka limenka se računa, na Street Food Festivalu se obeležio i Svetski dan zaštite životne sredine, čime se festival priključio inicijativi International Recycling Tour koja se sprovodi treću godinu za redom u 16 država širom sveta. Na ovaj način skrenula se pažnja na značaj zaštite životne sredine i reciklaže. Na više različitih punktova bile su postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa rančevima u koje je takođe bilo moguće odložiti iskorišćenu limenku bili su na licu mesta. Na keju je bila postavljena i umetnička instalacija - pixelata koju su oslikali lokalni umetnici kako bi na jedan kreativan način podsetili posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Festival je održan uz podršku Turističko- kulturnog centra gradske opštine Zemun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading