POTOP U SRBIJI Ovi krajevi su najugroženiji, pljusak, grad i bujice ostavile pustoš (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Foto ALO!

 

Kako je Republički hidrometeorološki zavod Srbije i najavio, veći deo naše zemlje je tokom popodneva i večeri pogodilo nevreme.

U Koceljevi, Ubu, Aleksandrovcu, Kosjeriću i drugim mestima reke teku ulicama i nose sve pred sobom. Tamo je tukao i veliki grad i naneo materijalnu štetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pljusak se oko pola sedam sručio i na Beograd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Iznad Novog Sada je nebo bukvalno crno.

U Kosjeriću je haos. Usled velike količine vode izlili su se bujični potoci i pritoke reke Skrapež.

"Nevreme koji je zadesilo našu opštinu tokom dana napravilo je ozbiljne probleme. Mesna zajednica Brailovići je u katastrofalnom stanju, voda je prodrla u oko 20 domaćinstava, na svu sreću nema ugroženih ljudi. Na lice mesta si stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačnih jedinica koje dežuraju u slučaju da je potrebna evakuacija", kazao je za RINU, Žarko Đokić.

U toku ove sedmice širom Srbije moglo bi da padne od 10 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 mm, pa će na manjim tokovima, rekama i potocima postojati opasnsot od manjih poplava i bujica, a na pojedinim lokacijama poplave i bujice se očekuju zbog nemogućnosti da odovodni i kanalizacioni sistemi prihvate veće količune atmosferske vode u kratkom vremenskom intervalu.

Na većim rekama poput Dunava i Save očekuje pad vodostaja i nema opasnosti od poplava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading