OVAKO IZGLEDA NAFTNA MRLJA NA DUNAVU Prva fotografija ekološkog incidenta kod Novog Sada (FOTO)
Foto: Alo/M.O.

Dojava od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da je na 1287. kilometru reke, tačnije kod mesta Čalarevo, opština Bačka Palanka, došlo do izlivanja u reku Dunav 25.000 do 30.000 litara goriva, primljena je danas oko 13:10 časova, piše Informer.

Gorivo je, navode mediji, iscurelo iz bugarskog broda "Džambo 3" koji je usidren na toj lokaciji, a derivat se kreće nizvodno. 

- Alarmirane su sve službe. Na terenu su pokrajinska vodna inspekcija i inspekcija za zaštitu životne sredine, nadležno javno tužilaštvo, policija i pripadnici jedinice za vanredne situacije MUP-a. Bitno je da smo odreagovali na vreme i stručnjaci našeg preduzeća zajedno sa policijom i predstavnicima Laboratorije za zaštitu životne sredine vrše uzorkovanje kako bi tačno utvrdili o kakvoj je nafti reč. Kada to utvrdimo, moći ćemo adekvatno da reagujemo po protokolu za date situacije i specijalnim procedurama za postupanje prilikom ovakvih incidenata sprečimo dalje širenje naftne mrlje što nam je najbitnije kako bi se izbegla veća šteta koja će svakako istragom biti utvrđena kao i otkriveni krivci za ovaj incident – rekao je kratko za Blic Jovan Vignjević.

O svemu je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva, koji je naložio prikupljanje svih informacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading