poneo pečeno jagnje na more
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Fotografije s jagnjećim pečenjem i komentarom „imam za ručak sedam dana“, koje je objavio sa letovanja u Grčkoj Aleksadar Miletić iz Kuršumlije na Fejsbuku, izazvale su mnogo smeha i brojne komentare na društvenim mrežama.

- Ispekao sam jagnje od 27 kilograma u Kuršumliji, umotao sam ga u foliju, stavio u gepek i vozio do Pefkohorija - potvrdio je Aleksandar za Alo! da sve to nije bila šala i dodao da na granici nisu imali nikakvih problema.

- Moj prijatelj i ja smo razmišljali šta ćemo jesti na odmoru pošto nismo ljubitelji morskih plodova i girosa, ne volimo lignje, dagnje, pa smo se odlučili da ponesemo jagnje! - objasnio nam je Aleksandar i dodao da su on i njegova supruga Daca, kao i drugar Goran i njegova supruga Marija, uz pečenje poneli i domaću rakijicu iz Kuršumlije.

- Jagnje nas je koštalo 14.000, a za te pare bismo nas četvoro u Grčkoj mogli da ručamo dva dana. Ovako smo ga delili s prijateljima na plaži i to je stvarno bio nezaboravan doživljaj, ali i veoma dobro jagnje koje nam je poslužilo sedam dana za ručak - kaže Aleksandar i otkriva nam da je u Grčkoj ipak bilo ponešto od hrane što voli.

- Za doručak nešto iz pekare, a koji put smo jeli i giros za večeru.

Članovi grupe Grčka info na Fejsbuku u kojoj je Aleksandar objavio fotografije komentarisali su ovaj originalni ručak: „Baš ste šašavi, ali siti“, „Svaka čast, ja sam nosio po tri kilograma pečenja, čvarke i kobasice, ali celo jagnje nisam“; „Priznajem da si mi zadao domaći zadatak, javiću se kad ga rešim“; „Samo vi slikajte, kad vide grčki carinici, poješće vam sve sami“, „Koske da gi vratiš za kera“, glasili su neki od šaljivih komentara, a jedan član je poručio da mu je sad lakše, jer njegova žena misli da samo on nosi pečenje na more: „Ja nosim pola jagnje, pola prase, čisto da bude malo mešano“.

Neki su se našalili da sada, pored paradajz turista, imamo i „jagnje turiste“, kao i da takve gozbe nema ni u hotelu s pet zvezdica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading