letovanje u Hrvatskoj
Foto: Stock/Foto: stockphoto

Naročito ovaj drugi, koji je postao neobično kreativan – naime, sve se češće vidi kako se hrana na jelovnicima izražava u težini od deset dekagrama, pa bi mnogi mogli biti neprijatno iznenađeni ako se ta cena zameni cenom cele porcije, i na kraju stižu tri do četiri puta račun, piše Jutarnji.

Primer takvog menija predočila je žena koju su, kaže, zbunile cene u jednom šibenskom restoranu u kojem na kraju nije večerala. Na primer, cena dagnji ​​izražena za težinu od 50 dekagrama. Potom se škampi računaju na deset dekagrama, pa file tunjevine, koji se računa po porciji, pa lignje i orade - opet na deset dekagrama.

Malo prenagljeni i naivni mogli bi da pomisle da porcija pečenih lignji košta samo šest evra, a u stvari je deset dekagrama, što je znatno manje od standardne porcije.

Cela stvar je još zbunjujuća jer je pored tih težina od deset dekagrama u zagradi napisano da porcije variraju od 30 do 50 grama, pa je utoliko nejasnije zašto se računica zasniva na samo 100 grama i da li je potrošač, ako želi, može zaista da naruči deset dekagrama lignji u restoranu?

A ako ne može, čemu onda takva računica i ako se već insistira na deset dekagrama – zašto se isti princip ne primenjuje i na ostale ribe, već neke idu na 100 grama, neke na pola kilograma, a neke na kilogram?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading