letovanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada se pre tri godine učvrstila kao destinacija za turiste iz Srbije, Albanija je bila pravo otkrovenje ponajviše zbog niskih cena smeštaja, plažnih setova i hrane, a sve to u paketu sa lepim plažama i čistim morem. Međutim, sudeći po pričama Srba koji su i ove godine posetili ovu destinaciju, "ploča" se malo promenila.

Sudeći po pričama i objavama Srba unutar grupe na Fejsbuku "Letovanje u Albaniji", cene ove godine nisu nimalo jeftine, a mnogi su izgubili strpljenje kada se radi o opremljenosti plaža, odnosno, izostanak kabina za presvlačenje i tuševa.

Takođe, mnogi su primetili kako se ne ulaže novac ni u plažne setove, te da su cene istih jako visoke ove godine. Upravo jedna takva objava muškarca po imenu Zoran, odjeknula je unutar Fejsbuk grupe, ali i na ostalim društvenim mrežama usled surove iskrenosti tokom pisanja o prva tri dana letovanja u mestu Himare u Albaniji.

"Plaža katastrofa"

"Mala recenzija nakon tri dana u Himare. Veoma visoko su poleteli ali još brže će pasti. Idemo redom. Gradska plaža neuređena, nigde wc-a, nigde kabine za presvlaćenje i jedina free zona u celom delu.

Plaža Spilje katatrofa, nigde tuša, kabine, wc-a. Barovi non-stop, voda prljava, ležajke 10-13 evra. Plaža potaman malo uređenija ali skuplja. Limani beach dosta uređena i vredna izdvojenog novca, ležaljke 15 evra, pivo 4.30 evra 0,33l, hrana nije kao u elitnom restoranu ali kvalitetna. Veliki nedostatak su suncobrani koji uopšte ne štite, kao da ih nema. Uglavnom cene su dosta visoke i u prodavnicama a pogotovo u restoranima. Tako da ko želi u Himare nek se dobro pripremi finansijski da ne bi doživeo blagi šok..To je naš prvi utisak.", napisao je on.

"Samo menjaju cene"

Ubrzo nakon njegove objave, turisti iz Srbije počeli su sa pitnajima kakva je situacija na ostalim destinacijama, te je uskoro stigao izveštaj i sa plaže Boršit.

"Mi smo bili pre sedam dana. Ležaljke 10 evra, ali smo mi imali uključeno sa apartmanom.. Piće u restoranu: 2-2,5 evra sok, 2,5-3,5 evra pivo, jelo 8-10 evra pica ili neko mesno jelo.

U trgovinama skupa roba i stalno menjaju - dižu cene. Lubenica 0 8 evra kilo, trešnje 4 evra, hleb 1,30 evra, mleko 2 evra 1,4 litre, sladoledi jeftini 1 evro, oni bolji su 2-2,5-3 eura (Magnum itd..) palačinke sa kremom 2 evra, 2,5 evra krem plus keks.", napisao je Nenad koji je boravio u ovom poznatom albanskom letovlaištu, piše Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading