U 10 SATI IZMERENO 33 STEPENA Subjektivni osećaj još gori, temperatura danas do 40
Foto: Alo/Tanjug

Do srede će u Srbiji biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni, lokalno i do 40 stepeni.Očekuju se tropske noći.

U 10 časova, u Novom Sadu je izmereno 33 stepena, stepen manje u Beogradu i Zrenjaninu. Sjenica je trenutno sa 27 stepeni, a Kopaonik meri 23.

Sat vremena ranije na Paliću i Novom Sadu  je bilo 31 stepen, u Beogradu i Valjevu, gde je 30 stepeni, a subjektivni osećaj je 33 stepena.

Najsvežije u 9 sati je u Sjenici gde je izmeren 21 stepen, na Kopaoniku 23 stepena. Takođe, u Vranju, Zaječaru i Dimitrovgradu temperatura još uvek nije prešla 30 stepeni.

Cela Srbija u crvenom

U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda  na visoke temperature. U celoj Srbiji danas je na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Biometeorološka prognoza

Кod većine hronično obolelih su moguće uobičajene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja, kao i izbegavanje većih fizičkih napora usled termičkih uslova znatno iznad prosečnih za ovo doba godine.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading