TRI VELIKA GRADA U SRBIJI SLEDEĆA NA UDARU RHMZ se oglasio tačno u 18:44 novim hitnim upozorenjem
Foto: Shutterstock

Na udaru nevremena biće tri velika grada u Srbiji - Niš, Pirot i Leskovac, stoji u upozorenju RHMZ Srbije.

Kako se navodi, jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje Niškog okruga, Niš sa okolinom, uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu krupnog grada i olujni vetar u zoni pljuska i u narednih pola sata, sat imaće tendenciju premeštanja dalje ka Pirotu i Leskovcu.

Upozorenje RHMZ

RHMZ printscreen

 

Takođe, jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila područje Srema uslovljavajući intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni pljuska u narednih pola sata, sat imaće tendenciju premeštanja dalje ka području Beograda i juga Banata.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), objavio je prethodno hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i pojavu krupnog grada u narednih sat vremena na području Raškog i Rasinskog okruga.

Sva dešavanja u vezi sa današnjom superćelijskom olujom u Srbiji pratite na našem blogu uživo.

Podsećamo, troje ljudi je stradalo od posledica sinoćnjeg nevremena koje je poharalo Srbiju. Jedan muškarac stradao je od strujnog udara tokom nevremena u Bačkoj Palanci. Dečak star 12 godina je preminuo u Novom Sadu. A jedna žena poginula je u požaru u Kovačici, koji je izbio nakon što je grom udario u drvo, rečeno je u Policijskoj upravi Pančevo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading