roštilj
Foto: Alo/Foto: RINA

- Skupili smo se na popodnevnom ručku i roštiljali, ali nedugo nakon konzumiranja hrane kod jednog prijatelja su krenule stomačne tegobe u vidu povraćanja i jakih bolova, koji su trajali čitavu noć. Mi smo odmah pomislili se radi u virusu - kaže za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Medjutim, tu agoniji nije bilo kraja, jer su se kroz nekoliko sati kod ukupno pet osoba koji su sedeli za istom trpezom, pojavili slični simptomi.

- Bili smo svi malaksali i morali smo da preležimo ceo dan zbog jakih bolova koje smo zadobili. Odmah smo otišli u apoteku gde smo uzeli aktivni ugalj i probiotik za stomak kako bi ublažili bol koji je tek nakon nekoliko sati nestao. Nismo imali sumnje da se radi od trovanju hranom - priča izvor.

On dodaje, poučen ličnim iskustvom da se a zbog visokih temperatuta strogo povede računa na kojim mestima se hrana kupuje.

- Svi znamo da je sezona rostiljanja pored vode i na lepim mestima, ali zaboravljamo da ovakve stvari koji sve to mogu pokvariti. Zato treba biti oprezan kada meso i kvarljivu robu kupujete, dobro pogledajte da je to adekvatno čuvano u rashladnim vitrinama i na adekvatnom mestu, kao i to da se meso ne treba držati u automobilu u vrelim mestima jer se brzo kvari - dodaje on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading