RHMZ SE OGLASIO NOVIM UPOZORENJEM Ovi delovi Srbije prvi na udaru nevremena
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

U toku noći u Vojvodini suvo uz delimično razvedravanje. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, dok se na jugozapadu, jugu i istoku zemlje očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, stoji u novoj najavi RHMZ Srbije.

najava RHMZ

RHMZ Printscreen

 

Najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu Kosova i Metohije, u Rasinskom okrugu, u južnom delu Velikog Pomoravlja i na istoku Srbije. Lokalno u ovim predelima može biti i grmljavinskih oluja sa obilnijim pljuskovima i jačom grmljavinom, ali dobra vest je da opasnosti od jačih oluja i superćelijskih oluja više nema, napisao je meteorolog Đorđe Đurić.

Do kraja sedmice u Srbiji prijatno julsko vreme. Bez jakog vetra uz umerenu letnju tempersturu. Raste vazdušni pritisak i anticiklon donosi razvedravanje koje će ujutru početi na severozapadu zemlje.

Samo još pre podne na jugu je moguća kiša. Umesto južnog strujanja, koje je donosilo vazduh sa severa Afrike, uspostavilo se severno i zato je veoma osvežilo. Jutro sveže od 13 do 17 stepeni, najviša dnevna temperatura od 22 do 26 stepeni. U Beogradu popodne razvedravanje, najviša do 24 stepena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading