plaža kola
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vlasnik vile nije imao kamere, a zbog svega što se desilo odmor ovoj ženi i njenoj porodici pretvorio se u pakao.

Ona je odmah obavestila grčku policiju o krađi, istovremeno je objavila i status u popularnoj Fejsbuk grupi Grčka info.

„Upravo nam je ukraden auto iz dvorišta koje je zaključano. Nudimo nagradu onome ko auto pronađe”, napisala je Beograđanka, a njena objava je, očekivano, izazvala revolt mnogih naših građana, koji nisu štedeli ni Grčku, ni njene policajce ni gazdu vile.

„Kad treba da skinu tablice zbog neobeleženog parking mesta, kojih je nedovoljno u svakom mestu na moru, policija je uvek tu i sve vidi. Gde su u ovakvim slučajevima?”, zapitala je jedna članica grupe. Drugi su dodali: „Trebalo bi ih zaobići par godina da bi se dozvali pameti. Primećuje se i neljubaznost po plažama, mislim na momke koji rade tu… Neće me Grčka skoro videti.”

Mnogi su sigurni da je glavni krivac vlasnik vile, jedan naš građanin je jasno napisao: „Vlasnik vile je karika, tražite veštačenje telefona.”

Koliko su krađe automobila česte, posvedočio je naš građanin, koji je napisao da zna bar nekoliko slučajeva u Grčkoj, ali i u Crnoj Gori.

„Ovoga je bilo i biće. Grčka, Srbija, Crna Gora… Iz svake zemlje znam bar nekoliko njih koji su pokradeni. Gazde vila nisu u obavezi da stave video-nadzor, u par slučajeva je bilo da su gazde umešane (dokazano!) Ovde ne mora da znači, pa ipak... Maksimum obezbeđenja nije na odmet što se tiče vozila. Ne, nije poenta ići na putovanja autobusom ako imaš svoje vozilo.”

Neki su prokomentarisali da je ovo još jedna opomena vlasnicima skupih i luksuznih kola koji nisu na vreme ugradili neki sistem zaštite, drugi su dodali da „nije ničija krivica sem onih koji su ukrali”.

„Jedino rešenje kod novih auta, ako ne smete zbog garancije da radite mehaničke zaštite, skidajte akumulatore kad izađete iz auta ili stavite neki GPS uređaj na nekom skrivenom mestu u autu, može i neki stariji telefon koji ne koristite. Samo mu uključite lokaciju i isključite zvono i vibraciju i naravno, baterija puna na max. Čim primetite da je auto ukraden, policija preko GPS koordinata može da vam ga nađe.”

Neki su podsetili na nedavnu krađu automobile marke „kija“, čiji je vlasnik takođe naš građanin, koji, kako su napisali, lopovi „na sreću nisu rasparčali, već su probali da ga prodaju”.

piše: Z. Zarić

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading