Uganda connect
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

Širok asortiman proizvoda i fuzije ukusa oduševili su mnoge, od zvanica do slučajnih prolaznika , a menadžerka Uganda Connect restorana otkrila nam je da je ovo samo deo onoga što prijateljski odnosi Srbije i Ugande podrazumevaju.


 - U pitanju je državni projekat Ugande povodom kog će u našu zemlju doći 100 privrednika iz ove zemlje sa svojim jedinstvenim proizvodima: vanilom, kafom, kakaom, avokadom i ananasom. Jasno je koliko je ova saradnja značajna za privredu naše zemlje, i sa ponosom ćemo predstavljati spoj Srbije sa bratskim narodom Ugande - naglasila je Ana Stoiljković.
 

Uganda connect sa pravom nosi baš ovaj naziv, ovo magično mesto spaja ne samo ljude sa različitih kontinenata već i večite rivale, fudbaleri Crvene Zvezde i fudbalskog kluba Partizan zajedno su osetili duh Afrike u srpskoj prestonici. 
Jedan od miljenika Zvezdinih navijača Gelor Kanga naglasio je značaj ovog restorana kao mesta gde će se negovati duh Afrike. 

Uganda connect

Nikola Todorović/Alo!

 

 

- Veoma sam srećan, što je ovo prvi Afrički restoran u Srbiji. Sve je dobro, dekoracija, usluga, organizacija i dobro je da postoji ovakvo mesto gde možemo uživati u Afričkoj hrani i proizvodima - kaže fudbaler i otkirava za ALO! da je Srbija njemu "druga kuća", a prva reč koju je savladao bila je "Dobar dan". 

 Specijalnim dočekom i himnom uz koju svaki fudbaler "crno-belih" oseti ponos i posebno gostoprimstvo, "među svojima" osetili su se i ljubitelji Parnog valjka, koju su pristigli da svojim  saigračima sa drugog kontineta još jednom pokažu koliko ih Beograd i Srbija cene i poštuju. 

 

Uganda connect

Nikola Todorović/Alo!

 

  Vezni igrač kluba iz Humske, Frenk  Kanute nije krio uzbuđenje zbog toga što je na ovom mestu pa je za ALO! otkrio da obožava srpsku kuhinju.
- Srećan sam što sam ovde u Beogradu, na otvaranju ovog restorana i već na prvi pogled vam dekoracija otkriva Afrički stil. Biti Afrikanac i biti ovde u Beogradu na otvaranju ovog restorana mi čini veliko zadovoljstvo, objašnjava fudbaler i dodaje: 
- Mi smo svi Afriknci i dolazimo uvek tamo gde ima naših, a FK Partizan i Beograd su svakako prva stanica za fudbalere iz Ugande - kaže Kanute. 

Uganda connect

Nikola Todorović/Alo!

 

Nije retkost da se stranci na prvi pogled zaljube u Beograd, mladi Ksander Severina novo pojačnanje crno - belih ovde je tek par nedelja, a već u Uganda connect restoranu vidi svoj kutak i deo svoje kulture u srcu naše prestonice.

- Ovo je druga nedelja od kako sam ovde i mnogo mi se sviđa, zaista sam oduševljen i atmosfera u timu je sjajna - rekao je Ksander Severina, velika nada FK Partizan. 

Uganda connect

Nikola Todorović/Alo!

 

Afrička muzika i ritmički taktovi nateri su mnoge na ples,  a za to su zaslužni muzičari koji ovaj restoran već nazivaju drugom kućom, uz srpsku muziku kako kažu i padeže su lako savladali. 
Jedan od retkih afričkih bendova koji uz tradicionalne zvuke ovog kontineta poznaje dobro i srpsku pevače. Omiljeni su im Bajaga, Zdravko Čolić, Željko Vasić, a kroz Balaševićevu liriku su najbolje savladali jezik.
 "Avalski put" kako nosi naziv ovog sastava,čiji je frotmen Glody Bakulikira student Ekonomskog fakulteta kaže da mu je najviše nedostajala tradicionalna nošnja sa ovog kontinenata, a danas su svi ovde obučeni tako. 
- Najviše mi se sviđa što je ovo deo Afrike baš kao i ja, kafa je ista kao ona u mojoj domovini, ovde se mogu i probati tradicionalni specijaliteti, moj omiljeni je Foo-Foo i video sam da ga prave. Može biti napravljen od brašna od banane i  osim toga što je ukusan ima dosta nutritivnih benefita- kaže Glody. 

Uganda connect

Nikola Todorović/Alo!

 


Pored ukusa, mirisa i magije koji je ovaj restoran i koncept doneo u naš glavni grad, srdačno osoblje iz Ugande predstavlja  aksesoar, obuća i tkanine koju sa posebnom pažnjom prave, a potom i prodaju u sklopu restorana, a za dame i razlog više da posete Uganda Connect. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading