Vremenska prognoza
Foto: Alo/Foto: Alo!/ilustracija

Ristić je najavio da ćemo ponovo doživeti tropske dane sa temperaturama većim od 30°C:

- U Srbiji, temperatura će se popeti na 34°C do 35°C, dok će u najtoplijim mestima temperature dostići čak i 37°C - otkrio je Ristić.

Ipak, vremenski uslovi se neće zadržati na ovom nivou. Ivan Ristić je predvideo promene od petka popodne i tokom vikenda, sa kišom i padom temperature:

- Kako se avgust bliži kraju, uočava se nagoveštaj promene vremena.

Ipak, Ristić je zaključio da će se velike vrućine postepeno smiriti, ali da nas očekuje promenljivo vreme tokom septembra.

Ivan Ristić

Facebook printscreen

 

- Kako leto bude jenjavalo, cikloni će postati češći, donosiće kišu i nešto blaže temperature - rekao je on za Kurir TV.

Na kraju, Ristić je podsetio da se kraj avgusta često karakteriše zahlađenjem, a sa tim dolaze i veće strukture ciklona.

Uprkos svemu, najavljuje da će vreme tokom septembra biti stabilnije i prijatnije, sa temperaturama oko 30°C.

Vreme narednih dana

U petak preovlađujuće sunčano i vrućina uz dnevni razvoj oblaka. Samo je u planinama na jugozapadu i zapadu moguća ređa pojava kratkotarjnih lokalnih pljuskova. Vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 20°C, maksimalna od 31°C do 35°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 26°C.

Za vikend preovlađujuće sunčano i vrućina uz slab dnevni razvoj oblaka. Maksimalne temperature od 32°C do 36°C. Početkom iduće sedmice par stepeni nža temperatura.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading