SAMO JE UZEO RAČUN I IZAŠAO IZ RESTORANA Turista se iznervirao nakon ručka, nije verovao šta ga je snašlo
Foto: Shutterstock

Svima je jasno kao dan da se na odmoru mora računati na to da će uvek biti više troškova od planiranih. Čak i u svakodnevnim situacijama koje nisu ni nalik onima gde očekujete da ćete nešto plaćati.

Jezero Komo u Italiji odavno je jedna od najlepših destinacija Evrope i jako je popularna i kod nas, jer je obično deo autobuskih tura kada se ide za Milano ili severnu Italiju uopšte.

Komo je popularan grad i za druge turiste, ali očigledno je da tamo vladaju po restoranima neka druga pravila, nalik na onima na Azurnoj obali recimo, gde se maltene naplaćuje i udisanje vazduha.

Turista je bio u društvu prijateljice i seo je da naruče sendvič, koka-kolu, vodu i espreso. Dok su se osvežavali s pićima, čovek je zamolio konobara da mu iseku sendvič na pola kako bi ga podelio sa prijateljicom jer nisu bili puno gladni.

Kada je stigao račun, muškarcu ništa nije bilo jasno.

- Pisalo je da je ukupni iznos 15.70 evra a trebalo je da bude 13.70. Zbunilo me je šta na računu znači ‘diviso da meta’ što košta dva evra. Onda sam saznao da je to ‘presecanje na pola’. Nije valjda da su mi naplatili deljenje sendviča na dva dela - dva evra? Jeste, bio sam u pravu - napisao je muškarac.

Besno je uzeo račun i otišao dalje rešivši da iskustvo podeli sa drugima, da znaju šta ih čeka na jezeru Komo.

Priča je dospela čak i do lista La Repubblica, čiji su novinari kontaktirali vlasnicu restorana Kristinu Bjaki da im potvrdi da li je istina da sečenje sendviča na pola naplaćuje dva evra.

Što je još luđe, ona je rekla da ta praksa postoji i objasnila je i zašto.

- Kada se sendvič podeli na dva dela, koristi se još jedan tanjir kao i dodatni pribor za jelo. Treba u sendviču precizno podeliti i krompir što nije lako. Sve to automatski znači više posla za onog ko je u kuhinj i ko pere sudove - poručila je Bjakijeva ostavivši čitaoce u neverici. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading