Vremenska prognoza za jul
Foto: Alo/Foto: Alo/Nikola Todorović

Građani Loznice, Leskovca i Sremske Mitrovice imaju "najpakleniji" vikend jer je u ova tri grada trenutno 38 stepeni, koliko je prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda izmereno u 16 časova.

RHMZ

RHMZ

 

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" izdao je upozorenje da su Loznica i Palić danas u "crvenoj zoni" što znači da je temperatura "veoma opasna po zdravlje" 38 stepeni. U narandžastoj zoni, koja označava temperaturu opasnu po zdravlje, danas će biti Surčin, Palić, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Novi sad, Sremska Mitrovica, Valjevo i Beograd.

Prema najavama RHMZ, do ponedeljka zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

U ponedeljak posle podne u planinskim predelima jugozapadne Srbije, a krajem dana i na severozapadu zemlje očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U utorak značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grmljavina, grad i olujni vetar u zoni najizraženijih pljuskova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading