poplave u Srbiji 2023. jun
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdato je upozorenje za područje Srbije na predstojeće vremenske nepogode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vršac Online (@vrsaconline)

 

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima. Predviđa se mogućnost pojave poplavnog talasa, šteta na usevima, problemima u saobraćaju, rizik od udara groma, prekid u vezama i elektronskoj opremi, kao i rizik od požara.

Stoga, mole se građani da se pridržavaju sledećih saveta i mera:

– Ograničiti prisustvo u blizini vodotokova i mesta podložnih bujičnim vodama.

– Izbegavati šetnje u Gradskom parku i na Vršačkim planinama.

– Kontaktirati Sektor održavanja javnih površina preko dežurnog službenika na prijavnici JKP „Drugi oktobar“ (0608435200) u slučaju problema na objektima i u gradskom jezgru.

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima. Koordinisano i stručno dejstvovanje je od suštinskog značaja u prevazilaženju potencijalnih posledica.

Zajedno sa nadležnim organima, Sektor za vanredne situacije MUP-a obaveštava javnost da će se pratiti razvoj situacije i preventivne mere prilagođavati na osnovu najnovijih informacija.

Uz molbu za razumevanje i strpljenje građana, ovo obaveštenje ima svrhu da podigne svest o potencijalnim rizicima i pomogne u poduzimanju neophodnih mera predostrožnosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading