Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

U poslednja dva dana temperatura u Srbiji opala je za desetak stepeni. A novo razorno nevreme sa velikom količinom krupnog grada pogodilo je početkom nedelje delove naše zemlje.

Snimci i fotografije sa društvenih mreža svedoče da su se ulice Kraljeva „zabelele“ od količine grada, a u selu Brnjica grad je jakim intenzitetom padao čak 25 minuta. Može li se ovakvo nevreme ponovo očekivati i da li se, nakon nižih temepratura, ponovo susrećemo sa letnjom jeseni?

 

 

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Goran Mihajlović prvo se osvrnuo na pljuskove koji će biti u drugom delu nedelje, ali i ponedeljka:

- Pre svega, danas i sutra nas očekuje prijatno, pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od oko 30 stepeni. No, već u nedelju u drugom delu dana u Vojvodini, a potom u toku večeri i Zapadna Srbija, pa u toku noći i u ponedeljak centralni krajevi i ostali južno od Save i Dunava imaće pljuskove i kišu, a ukupna količina padavina je negde između 20 i 50 mm.

RHMZ

RHMZ

 

To ispunjava kriterijum za upozorenje koje je u tom smislu i izdato. Uz kišu će biti i umerenog vetra, ne nekog olujnog. To će biti sezonska promena, rekao je Mihajlović za Puls Srbije.

Potom se osvrnuo na temperaturu koja će nas zahvatiti u septembru:

- Neke naše prognoze za ceo septembar ukazuje da bismo imali između 11 i 17 letnjih dana, odnosno onih dana sa maksimalnom temperaturom preko 25 stepeni. Pola meseca bi bilo sa tom temperaturom i generalno na nivou celog meseca će biti toplije i iznad proseka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading