pljuskovi pa opet paklene vrućine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Posle pravih letnjih temperatura, danas i sutra se očekuje manje zahlađenje, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

- Danas će nad Srbijom biti više oblaka, koji će ponegde uslovljavati kišu. Počeće da duva slab, povremeno umeren, a u Vojvodini pojačan zapadni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 12 do 19 stepeni Celzijusa, maksimalna od 28 do 32 stepena - rekao je za Alo! meteorolog Ivan Ristić.

Prema njegovim rečima, u petak nas očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala.

- Biće i uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, uglavnom na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab do umeren, na krajnjem istoku duvaće pojačan severozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša dnevna od 26 do 30.

Ristić je najavio da nas tokom vikenda očekuju sveža jutra, ali sve više sunca i od nedelje.

- Od 17. septembra opet će biti toplije, jer prema nama jača afrički anticiklon koji nam donosi topao afrički vazduh. Tako će u ponedeljak i utorak, 18. i 19. septembra, najviše dnevne temperature ponovo ići od 30 do 34 Celzijusa.

Meteorolog je istakao da nam oblaci stižu 19. i 20. septembra.

- Usled razvoja islandskog ciklona u jakoj zapadnoj visinskoj struji ka nama u utorak i sredu, 19. i 20. septembra, stižu oblaci koji mogu usloviti kišu, ali i malo svežiji vazduh tako da će od srede doći do manjeg osveženja. Maksimalna temperatura biće od 26 do 30 Celzijusa. U svakom slučaju, sve do kraja kalendarskog leta, 23. septembra, očekujemo letnje temperature a maksimalne dnevne biće iznad 25 stepeni - naveo je meteorolog Ristić. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading