vesić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MGSI/ MARIJANA VUČIĆ,

Vesić je rekao da samo na teritoriji Beograda ima 67 punktova na kojima se prijavljuju građani i zahvalio opštinama na dobroj organizaciji.

- Od jutros ovde dolazi veliki broj ljudi da se prijavi, a procedura je brza i jednostavna. Građani predaju dokumentaciju na osnovu koje će dobiti rešenja s kojima će moći da odu u nadležna preduzeća - distribuciju, vodovod, „Srbijagas“ ili toplane - rekao je Vesić juče.

On je dodao i da se njegovo ministarstvo dogovorilo sa preduzećima koja će biti spremna da u narednih mesec dana primaju više zahteva, tako da ne bi trebalo da bude ni gužvi zbog većeg obima posla.

vesić

FOTO TANJUG/ MGSI/ MARIJANA VUČIĆ,

 

 

Predsednik Saveza geodeta Srbije Mladen Šoškić kaže da će se potreban geodetski snimak raditi na najlakši, najefikasniji i najbrži način koji će biti i najjeftiniji za vlasnike nepokretnosti.

Šoškić je rekao da je procedura maksimalno pojednostavljena da bi se priključenja završila u što kraćem roku i da budu što jeftinije za građane.

- Mi kao Savez geodeta Srbije smo uputili Ministarstvu građevinarstva i našim članicama, privatnim geodetskim firmama predlog kako taj snimak treba da izgleda. Poenta snimka je da se uradi na najlakši, najefikasniji i najbrži način, a samim tim i na najjeftiniji način za vlasnike nepokretnosti - naveo je Šoškić, i napomenuo da ovaj snimak nije zamena za izveštaj o zatečenom stanju, odnosno geodetski elaborat koji služi za ozakonjenje.

vesić

FOTO TANJUG/ MGSI/ MARIJANA VUČIĆ,

 

 

- To je poseban proces i oni vlasnici koji već imaju geodetski elaborat za ozakonjenje objekata neće morati da rade ovaj geodetski snimak. To se odnosi samo na one koji nemaju taj geodetski elaborat, koji do sada nisu predali za legalizaciju, dok će ostali morati da potpišu izjavu da se ništa nije promenilo - istakao je Šoškić.

Šoškić je podsetio da će građani, pored dokumenata navedenih u Uredbi, morati da imaju i geodetski snimak objekta.

- Jedan od tih dokumenata je geodetski snimak, moraće da se obrate geodetskoj firmi, koja će im uraditi taj snimak, ali taj geodetski snimak će biti maksimalno pojednostavljen - rekao je on, i ukazao na to da će geodete koristiti javno dostupne podatke kako bi se izmerio objekat.

Beležnici besplatno izlaze na teren

Predsednik Javnobeležničke komore Srba Cvejić izjavio je da će javni beležnici za potrebe masovne overe izlaziti na lice mesta kako bi izvršili overu potpisa i fotokopija potrebnih u postupku.

- Odlučili smo da izlazimo izvan kancelarija, uz odobrenje Javnobeležničke komore kako bismo izvršili overu potpisa i fotokopija koje će biti potrebne u tom postupku. Za izlazak na teren se neće plaćati uvećana cena, već samo overa potpisa koja je obavezna i koštaće 360 dinara - rekao je Cvejić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading