sneg
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Susan B Sheldon

Prve pahulje meteorolog Ivan Ristić najavljuje na severu Vojvodine i to već 22. oktobra. Naravno, na planine će se zabeleti već ove nedelje, kada nas čeka velika promena vremena.

Ristić je na svom Fejsbuk nalogu napisao da uživamo u ovo još malo lepog vremena što nam je ostalo, jer že se već 15. oktobra naoblačiti i pasti tempertura, pa možemo da se pozdravimo s letom u oktobru.

Vreme u oktobru

Foto Fejsbuk/printskrin

 

“U nedelju, 15. oktobra, tokom dana doći će do prodora hladnog vazduha polarnog porekla koji će LETO pretvoriti u JESEN. Prve snežne pahulje se očekuju na Kopaoniku. Sledeće nedelje osetno svežije puno oblaka a od utorka, 17. oktobra počinju i jesenje KIŠE. Minimalna temperatura uglavnom izmedju 5°C i 10°C a najviša dnevna temperatura od 10°C do 15°C, u danima sa više kiše i oblaka ponegde i ispod 10°C“, napisao je Ristić i objasnio da „skandinavski anticiklon i biskajski ciklon usloviće da se POLARNA frontalna zona zadržava iznad nas tako da će se kišoviti dani nastaviti i u trećoj dekadi oktobra kao po mojoj dugoročnoj prognozi.

Krajem sledeće nedelje počeće da duva i HLADNA KOŠAVA što će usloviti da nam se čini da je mnogo hladnije, upozorava Ristić.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Da li štedite za crne dane? Kakav je vaš stav o tome? Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryoupage #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading