hladno vreme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Noć i jutra su veoma hladna uz mraz, a dani sveži uz smenu sunca oblaka, a ponege i kiše. 

Jesenje vreme donela nam je hladna vazdušna masa koja se spustila sa severa Evrope do Balkana. Temperature su prvi put od početka oktobra u okvirima višegodišnjeg proseka.

Danas će u većem delu Srbije biti suvo uz smenu sunca i oblaka. Južnije će se premeštati oblačni sistem koji će zahvatiti jug Srbije donoseći kišu.

Padavine su sutra moguće u predelima južnije od Kragujevca. 

U Srbiji danas ujutru hladno, pa se preporučuje da se dobro obučete. A na planinama i ispod nule. Sveže ostaje i tokom dana sa prosečnom maksimalnom temperaturaom između 10 i 15 stepeni. Po kotlinama i duž rečnih dolina moguća je i kratkotrajna magla. 

U Beogradu jutro hladno, na periferiji grada sa slabim prizemnim mrazom. U toku dana umereno oblačno i suvo, posle podne sa sunčanim intervalima. 
Najniža temperatura od 2 do 5, najviša oko 14 stepeni. Vetar slab, istočni i severoistočni,  saopštio je RHMZ

U Sredu i dalje hladano, noću nas očekuju temperature ispod 5 stepeni, a danju ispod 15. Ponegde uz slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka i kratkotrajna magla. 

U toku dana pretežno sunčano i toplije, samo će se na krajnjem jugu Srbije pre podne zadržati oblačno. Posle podne i uveče sa zapada postepeno umereno naoblačenje bez padavina. 

U četvrtak promenljivo oblačno uz nagli porast temperature i pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, ali i ređu pojavu kratkotrajne kiše, uglavnom u sevrnim, zapadnim i centralnim krajevima. 

U petak i subotu vetrovito i još toplije, pa se ponegde očekuje oko ili malo iznad 30 stepeni. 

U subotu, 21. oktobra, sa severa i zapada jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od nedelje promenljivo i postepeno svežije, mestimično s kišom, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading