Neša Kojić brucoš u petoj deceniji
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Tradicionalno najveće interesovanje je za studijski programu Voćarstvo i vinogradarstvo. Među brucošima koji redovno dolaze na predavanja je i četrdesesedmogodišnji Neša Kojić, prenosi RTS.

Studentski život mu nije stran. Pre više od dve decenije apsolvirao je na Beogradskom univerzitetu istoriju. Spletom životnih okolnosti danas na fakultetu nije iza katedre u ulozi profesora već među kolegama studentima.

Neša već duže vreme živi u Švedskoj sa porodicom. Radi u jednom od najvećih rasadnika kontejnerskih sadnica, ali je sve češće u Srbiji gde je nastavio porodičnu tradiciju kalemarstva i upisao poljoprivredu.

- Odlučio sam se da upišem smer voćarstvo i vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu. Želim da iskustvo koje imam produbim kroz teorijski deo. Smatram da treba proveriti teorijsko znanje kroz praksu i videti šta može da se nadogradi - kaže Neša Kojić, student popljoprivrede.

- Najveće interesovanje od osnivanja fakulteta je za smer Voćarstvo i vinogradarstvo. Imamo par studenata koji su 40 i preko 40 godina, ali kažem to je pozitivno i svakako da oni imaju određena praktična znanja sada će da steknu teorijska i da upotpune i unapred taj svoj proces poljoprivredne proizvodnje - navodi Dr Ivan Filipović, dekan Poljoprivrednog fakulteta.

Iskustvo stečeno radeći u u Švedskoj, Neša već nekoliko godina primenjuje u svojim rasadnicima u Srbiji.

- Postoji želja da to bude dvosmerni put, da tehnologije koje se tamo primenjuje iskoristim ovde - dodaje Neša Kojić.

Istrajnost mu kaže u ovim zrelim godinama ne nedostaje pa će uporedo sa sticanjem zvanja inženjera poljoprivrede širiti kapacitete kontejnerske proizvodnje u svom kraju.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading