Vladika Stefan Šarić
Foto: Alo/Dejan Briza

- Moram odmah da vam kažem da ne postoji nikakav otac Teofil. Naš Hram je veliki i u njega može svako da uđe, a SPC osuđuje ovakav vid mešetarenja. Naši vernici treba da znaju da mogu da se obrate svojim kanonskim sveštenicima i duhovnicima u svakom trenutku, ne samo kada su u problemu - rekao je vladika Stefan Šarić, vikar patrijarha srpskog i nastojatelj Hrama Svetog Save.

OGLASIO SE VLADIKA STEFAN ŠARIĆ ZA ALO! Srpska pravoslavna crkva reagovala na lažnog oca Teofila

Foto: Shutterstock

 

- Ipak, mogu da razumem ljude koji se u nevolji hvataju za slamku spasa i u svojoj muci odu na pogrešnu adresu. Ali u tim situacijama treba da razgovaraju sa svojim sveštenicima, sa onima koji im dolaze u kuću i svete vodicu, koje poznaju jer će im oni pomoći. Ovi koji su spremni da lažu, lažu Boga, lažu druge, oni samo mogu problem da im naprave - rekao je vladika, koji priznaje da se SPC još nijedna žrtva lažnih sveštenika nije javila.

-  I to mogu da razumem, jer verujem da je ljude sramota što su poverovali u laž i što su dali novac. Moj stav je da ne treba da ih bude sramota, treba da se jave jer se SPC oštro protivi tim stvarima - rekao je vladika.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading