ALO! ANKETA Pitali smo Beograđane koju slavu slave i koliko novca troše na slavsku trpezu
Piše: Milan Đuričić
Gordana Živković: Slavim Đurđevdan i spremam i posno i mrsno, zavisi kako padne. Nemam puno gostiju, oko dvadesetak, ali cena slavske trpeze je od 500 evra pa naviše. Slavim jedan dan.
Aleksa Jovanović: Baba i deda spremaju slavsku trpezu, a slavimo Đurđic. Spremamo mrsno, i pošto oni spremaju, nisam siguran koliko košta. Obično dvadeset-trideset gostiju bude u dva-tri dana.
Gordana Stefanović: Obeležavam Đurđevdan i spremam samo za porodicu, tako da slavska trpeza izađe oko 150 evra. Spremam sve po redu, i posno i mrsno. Slavim jedan dan.
Miroslav Marković: Slavim Svetog Nikolu, a kako smo ostali supruga i ja sami, deca su vani, ne treba nam puno, možda 10.000. Spremamo mrsno, sarmu, pečenje. Imamo oko troje-četvoro gostiju za jedan dan.
Savka Nikić: Slavim Svetog Đorđa, i zavisi ako je sreda ili petak, onda je posno. Cena slavske trpeze zavisi od gostiju, ali ne treba preterivati, slava je kolač, sveća i žito. Slavimo jedan dan, samo za familiju.
Vuk Radosavljević: Slavim Svetog Arhangela Mihaila. Spremamo i posno i mrsno, ali više mrsno. Uži krug porodice je zbog prostora najviše, i često bude u dva dana. Slavska trpeza ne može da bude ispod 300-400 evra.
Nikola Paunović: Slavim Svetog Nikolu i imam između 15 i 25 gostiju u dva dana. Uvek spremamo posno, i potrebno je do 700 evra. Ne slavi se kao ranije, postala je obaveza neka, a po meni slava je za porodicu i kumove.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)