MUŽ PREBIO ŽENU, POLIO JE ULJEM, PA URINIRAO PO NJOJ Doktorka posle intervencije otkrila nešto još gore što joj je uradio
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Lekarka Hitne pomoći S. B. na mreži Iks (X, nekadašnji Tviter) podelila je grozno iskustvo od pre nekoliko večeri, kada je morala da izađe na teren po pozivu policije zbog jednog slučaja porodičnog nasilja. Kako je objasnila, tvit je objavila jer ova tema mora biti javna i tiče se svih nas. 

- Teško noćno dežurstvo. Porodično nasilje. Žena žrtva. Dobila batine, muž je ispolivao uljem, sirćetom i urinirao po njoj. Po završetku intervencije, policajac pita da li smo videli čvorugu na temenu glave. Muž dobacuje iz prostorije: - "Laže! To joj je od pre sedam dana!" - napisala je ona. 

nasilje tvit

Prinstscreen

 

Kako je objasnila, sve se dešavalo u policijskoj stanici, gde je ekipa Hitne došla na poziv kako bi utvrdili kakve sve povrede ima sirotica. 

- Priveden je suprug, a žena je sklonjena gde je pregledana od strane Hitne pomoći. Postoji određena medicinska dokumentacija koja se mora ispuniti jer predstavlja medicinsko- sudski dokiment.

Ono što je iznerviralo mnoge je to što su zaključili da je muškarac bio prisutan dok je njegova žrtva ispitivana. 

"Žena je sklonjena u policijsku stanicu, u prostoriju pored zlostavljača, sa opekotinama od ulja, polivena sirćetom, popišana i izudarana? To je procedura? Gde je sklonjena kad muž prisluškuje razgovor?", zapitala se druga korisnica Iksa.

Ispostavilo se da je zlostavljač bio u drugoj prostoriji, ali je čuo razgovor policajca i medicinske ekipe, a ne svedočenje žene. 

U celoj ovoj situaciji, navodi se, navažniji bi bio ishod, odnosno da se zlostavljač zatvori bar na neko vreme, jer nije pokazao čak ni najmanje kajanje, već da je ovo njegov način funkcionisanja. Drugi deo priče koji bi morao da bude obavezan epilog je da žena ode od njega, što jeste teško za odluku, ali je jedini spas za budućnost! 

Kako je za Alo.rs rekla Vesna Stanojević iz Sigurne kuće, ovde se očigledno radi o nasilju koje se ponavlja, a da bi se ova žena spasila mora da donese odluku o tome, da reši da ostavi nasilnika i da sačuva svoj život. 

Idite odmah, nasilnik se neće promeniti! 

Kako ističe Vesna Stanojević iz Sigurne kuće, žene ne smeju da se nadaju da će se nasilnik promeniti. TO SE NE DEŠAVA!

- Ja nisam videla nikoga ko se promenio. To su modeli iz porodice, stanje, agresija koja nosi u sebi, da ne govorim o bolestima. Nema promene, jedino rešenje je da se sklonite od njega! 

- Žene kod nas dolaze ili preko policije, ili se neke jave i same, onda mi iskomuniciramo sa njom i organizujemo taj dolazak u tajnosti. Nažalost, najveći broj njih nikada ne dođe i to je najveća tragedija, što se ni ne jave, ni ne prijave - kaže Stanojevićeva i dodaje zašto se to dešava: 

MUŽ PREBIO ŽENU, POLIO JE ULJEM, PA URINIRAO PO NJOJ Doktorka posle intervencije otkrila nešto još gore što joj je uradio

Foto: Tanjug

 

- Ona misli da će njena deca više da trpe ako ona ode, a neće, ili može da ode i sa decom, ili smatra da je to njena sudbina, jer je zašla u neke crne misli iz kojih mora da se trgne, ili misli da je sramota razvesti se, razloga je mnogo. 

Kako dodaje Sigurna kuća u Beogradu, kao i ostale u Srbiji uvek su spremne da ženi pomognu ženama, ali je ključ da one same reše da se toga oslobode. 

Neće niko doći da te spasi, moraš da se spasiš sama! 

- Sve kreće kada žene pređu preko prvog nasijla! Ako pređu preko prvog šamara, guranja, to dovodi do sve težeg i težeg nasilja i na kraju ubistva. Imamo 25 ubijenih žena od početka godine, a neke nisu ni svesne da su zlostavljane, da je šamar nasilje, da ne sme da se pređe preko toga! - upozorava ona i naglašava: 

- Ako je žena odlučila da pomogne samoj sebi, tek onda možemo mi da joj pomognemo! Zato apelujemo na žene da ne čekaju, već da traže pomoć, moraju da kažu šta se dešava. Niko ne može i ne sme da se meša dok ne dobije poziv u pomoć! 

Kako dodaje, bitno je i da oni koji pozivaju žrtve da se iščupaju iz kandži nasilja ponude neko rešenje, a ne samo da kažu "Idi". 

- Ja nisam videla nikoga ko se promenio. To su modeli iz porodice, stanje, agresija koja nosi u sebi, da ne govorim o bolestima - zaključuje ona. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading