NE PERU KOSU JER SU IM TAKO REKLI NA TIK TOKU Novi bizarni izazov podelio korisnike na one koji prate i one kojima se gadi
Foto: Pexels

Oni koji su trend plasirali tvrde da je ovo trening za kosu, koja bi tako trebalo da se ojača. 

Oni savetuju da se kosa pere što ređe verujući da je to dobro za kožu glave ali i samu kosu i da će izgledati lepše, piše "Insider". Takođe, veruju da će koren dlake manje da se masti što će omogućiti i automatski ređe pranje.

Jedna devojka je objavila snimak 7. aprila u kome kaže da nije prala kosu 33 dana, a i da joj je to treći put da pere kosu u ovoj godini. Njena tajna je u tome što pre nego što opere kosu, u koren glave umasira ulje od ruzmarina i ostavi da deluje preko noći.

Stručnjaci se ipak ne slažu sa ovim stavom i pretpostavljaju da je ova devojka ustvari imala sreće ako joj se koža glave nije upalila.

Fariha Anvar, lekar estetike na klinici Euromed u Dubaiju, rekla je da nepranje kose može prouzrokovati da se višak sebuma (masne supstance koja oblaže kožu) nakupi na vašem skalpu.

- Za mene je najveći problem to što biste mogli biti izloženi riziku od razvoja seboroičnog dermatitisa, uobičajenog stanja kože koje prvenstveno utiče na vlasište i koje karakteriše crvena, svrbežna i upaljena koža - rekla je ona.

Jedno istraživanje je otkrilo da retko pranje kose može izazvati osetljivost vlasišta, što dovodi do povećanog rizika od gubitka kose. 

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading