žito
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Nećete verovati gosti su se na slavi služili više paprikom nego pečenjem. Slavimo Svetog Savu, a najstarija ćerka Svetog Luku i to godinama, nasleđena je od čukundede, to je krsna slava kuće. Na zimskoj slavi Sveti Luka, Aranđelovdan ima i pečenja i kolača, ali tu je i paprika. Najukusnija je paprika za jelo, "zalučena" sa belim lukom iz turšije, ili punjena sirova ili suva", objašnjava za Kurir Vera Stamenović.

Otkriva da su gosti na slavi Sveti Luka bili oduševljeni upravo paprikom iako je na trpezi bilo svega.

"Ima svega, i pečenje je bilo ukusno, ali pečenje bez paprike nije to ono pravo. Od paprike nema bolje đakonije kako god da je pripremljena...Paprika je paprika, svi gosti su bili zadovoljni uz komentar "od ovoga nema boljeg jela". To je nezaobilazna salata uz svako jelo, a posebno uz pečenje", objašnjava Vranjanka.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Kakav je vaš stav o ovome? Da li bi smestili svoje roditelje u starački dom? 🤔 #alo #alonovine #alodnevnenovine #foryou #fypシ #fypシ゚viral #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading