IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA
Shutterstock

Na sastanku novoizabranog Predsedništva SLD (prisustvovao je 31 član od 33 koliko broji Predsedništvo ili 94%) tajnim glasanjem sa 30 glasova za izabran je novi predsednik SLD, prof. dr Milan Nedeljković.

U nastavku možete pročitati obraćanje novoizabranog predsednika SLD prof. dr Milana Nedeljkovića Predsedništvu SLD kao i plan rada nove uprave za naredni period.


Uvažene kolege, članovi Predsedništva SLD-a,Nemojte mi zameriti ali veoma sam uzbuđen  jer se osećam izuzetno počastvovanim što ste me izabrali za predsednika Srpskog lekarskog društva za naredne četiri godine. 

Najpre bih želeo da se u ime svih vas, svih članova SLD i svoje lično ime zahvalim dosadašnjem Izvršnom odboru SLD-a na ogromnom i izuzetno zahtevnom poslu koji su obavili u, za Srpsko lekarsko društvo, dosta teškim okolnostima, koje je svih ovih godina bilo praktično ostavljeno samo, bez ičije i ikakve pomoći sa strane, osim u retkim slučajevima, od dobrih, ljudi koji su, zbog prijateljstva sa članovima Predsedništva, u nekim periodima jako pomogli Srpsko lekarsko društvo. Tu pre svega mislim na inženjera Milutina Ignjatovića, bivšeg direktora CIP-a,  bivšeg gradonačelnika prof. dr Zorana Radojičića i bivšeg  predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti akademika Vladimira Kostića koji su svaki na svoj način i prema svojim mogućnostima pomagali Srpsko lekarsko društvo. 

Veliki posao koji je obavio dosadašnji Izvršni odbor i Predsedništvo na čelu sa profesorom Čolovićem su manje više u celini opisani u knjizi ''150 godina Srpskog lekarskog društva'' pa vam toplo preporučijem da tu knjigu svi, a posebno mlađe kolege, nabavite i od korice do korice pročitate. Naravno, znam da je tu bilo mnogo poslova i mnogo problema koji se nisu mogli smestiti u knjigu a za neke bi verovatno bilo i neprimereno da se u nju ubeleže.

Ponovo naglašavam da sam uzbuđen ali ću pokušati da vam kažem šta nameravam da uradim da Srpsko lekarsko društvo, koje smo zatekli  u dosta dobrom stanju, koje je dobro uređeno, koje ima svoje izvrsne segmente kao što su Akademija medicinskih nauka, podružnice, sekcije, Stručnu službu, Muzej, Srpski arhiv, Stomatološki glasnik i drugo, i koje uuprkos svemu nema nikakvih dugova ali kome, nažalost, neki duguju pozamašne sume novca, zbog čega ćemo morati tražiti nadoknade i preko suda. Mi treba da učinimo sve što je u našoj moći da budućoj upravi za četiri godine bar Društvo predamo u istom a, nastojaću, u boljem stanju. 

1. Prvo vam obećavam, odnosno, dajem reč da neću žaliti truda i da ću se do krajnjih granica svojih mogućnosti  posvetiti interesima  Društva

2. Obećavam da neću dozvoliti nikakvo mešanje u rad  Društva bilo kakve političke partije ili neke slične organizacije.
3. Verujem da se moramo, na prvom mestu, oslanjati na svoje sopstvene snage. U tom cilju obećavam da ću raditi najviše što je u mojoj moći kako sa predsednicima podružnica i sekcija Srpskog lekarskog društva tako i sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova, bez kojih se taj posao, svi to znamo, ne može obaviti, da još više omasovimo članstvo u Srpskom lekarskom društvu. Obećavam da ću učiniti sve što je u mojoj moći da uključimo i lekare koji rade u privatnom sektoru, a koji su sada, bez izuzetka izvan SLD-a, uključe u njegovo članstvo.
4. Obećavam da ću se truditi da lično posetim sve podružnice Srpskog lekarskog društva od Subotice do Bujanovca da bi i lično pridoneo omasovljenju članstva 
5. Nekima od vas je poznato da je u pripremi novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, koji zbog vanrednih izbora nije bio usvojen, a u kome su predviđene brojne pogodnosti koje idu u prilog Srpskom  lekarskom društvu. Imamo i obećanje sadašnje ministarke zdravlja prof. dr Danice Grujičić, koja je već preduzela niz radnji da se SLD, slično Srpskoj književnoj zadruzi i Crvenom krstu Srbije, proglasi institucijom od nacionalnog 

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading